Το ομορφότερο αγριολούλουδο της Κρητικής γης, η ακριβοθώρητη παιώνια (βίντεο)
Η πλάκα και το κοντύλι στα σχολεία κάποτε!
Πλήθος κεραμικών θραυσμάτων έφερε στην επιφάνεια το τσαπάκι που άνοιγε χαντάκια στην Κιτροπλατεία
Έναρξη εγγραφών όλων των τμημάτων του ΝΟΑΝ
Οι κίτρινοι δρίλοι της εξοχής
Λασιθιώτικο ντέρμπι στο μπάσκετ αντρών- Ο Άγιος Νικόλαος Europlan υποδέχεται τον ΑΟΚ Ιεράπετρας
Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι «φτωχότεροι» καταναλωτές της Ευρώπης
Δύο πλάτανοι, δύο ιστορίες αισιοδοξίας
Στην υπηρεσία του δημότη πολυμηχάνημα αποψίλωσης των πρανών των οδών στο δήμο Σητείας
Στην Εθνική ομάδα σκοποβολής ο Φ. Σηφάκης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα I.P.S.C. ραβδωτού τυφεκίου Rifle
Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Euroleague (Playoffs 1ος αγώνας): Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για το Κάουνας – Κέρδισε 79-68 τη Φενερμπαχτσέ

Με «όπλο» το τρίποντο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 στη σειρά των αγώνων.

Με πέντε εύστοχα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες στην 3η περίοδο ο Αϊζάια Κέιναν μετέτρεψε το ντέρμπι με τη Φενερμπαχτσέ σε… μονόλογο του Ολυμπιακού, στο Game 1 των πλέι οφ της Euroleague. Συνολικά ο Ολυμπιακός ευστόχησε σε 16/29 τρίποντα στη νίκη του με 79-68 επί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, και το 1-0 στη σειρά. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν πάντως ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, με 19 πόντους (3/6 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Διψήφιος με 11 πόντους ήταν και ο Σακίελ ΜακΚίσικ που… κράτησε τα δικά του τρίποντα για το τέλος.

Η 8η στην κανονική περίοδο της Euroleague, Φενέρ, έβαλε πάντως δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» στο α΄ μέρος και τέλειωσε το ματς με 9/20 τρίποντα. Με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Τζόναθαν Μότλεϊ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Νταϊσόν Πιερ (13π.), Μάρκο Γκούντουριτς (12π.) και Νάιτζελ Χέιζ (11π.). Ο Νικ Καλάθης σημείωσε 7 πόντους με 1/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ μοίρασε 2 ασίστ. Στο μηδέν έμεινε σε πόντους ο Τάιλερ Ντόρσεϊ εγκλωβισμένος στην άμυνα του Τόμας Ουόκαπ, ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ. Ο Ουίλμπεκιν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ήταν ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του και δεν αγωνίστηκε στο Game 1.

Την Παρασκευή (28/4, 21:30), ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κάνει το 2-0 απέναντι στον σύλλογο της Τουρκίας και να ταξιδέψει εν συνεχεία στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68

Mε Ουόκαπ, Κέιναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός στο εναρκτήριο τζάμπολ. Ο Ιτούδης ξεκίνησε τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Πιέρ, Χέιζ και Τζεκίρι.

Ο Ουόκαπ για τον Ολυμπιακό και ο Χέιζ για τη Φενερμπαχτσέ ξεχώρισαν μετά το τζάμπολ, με τον πρώτο να σημειώνει γρήγορα επτά πόντους για τους Πειραιώτες και τον δεύτερο πέντε για την τουρκική ομάδα. Ο Τόμας Ουόκαπ, εκτός από «ζεστός» στην επίθεση, έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Το +7, 14-7, μετά από τρίποντα των Κέιναν, Ουόκαπ και 2/2 βολές του Φαλ αποδείχτηκε, όμως εύθραυστο, όταν η Φενέρ βρήκε απαντήσεις με τους Νικ Καλάθη και Νταϊσόν Πιερ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε τον Σλούκα στη θέση του Ουόκαπ, τον Λαρεντζάκη αντί του Κέιναν και αργότερα τον Μπλακ στο «5» στη θέση του Φαλ. Όμως, η Φενέρ προσπέρασε με 16-7 με 2/2 βολές του Καλάθη. Το τρίποντο του Βεζένκοφ (19-17) ήταν… ανάσα, αλλά ο Μότλεϊ ισοφάρισε σε 19-19 από τη γραμμή των βολών και ο Πιερ διαμόρφωσε το σκορ της 1ης περιόδου 19-21. Δύο λάθη μόνο ο Ολυμπιακός και ένα η Φενέρ στην 1η περίοδο.

Με τον Χέιζ να φτάνει τους 8 πόντους, η Φενερμπαχτσέ ξέφυγε με +5, 21-26, στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου. Ο Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τους ΜακΚίσικ (αντί του Παπανικολάου) και Πίτερς (αντί Βεζένκοφ). Ένα μεγάλο τρίποντο του Λαρεντζάκη (24-26), το εντυπωσιακό κόψιμο του Μπλακ στον Χέιζ αμέσως μετά και το καλάθι του ΜακΚίσικ που ακολούθησε έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (26-26). Ο Σλούκας δεν είχε βοηθήσει και έδωσε τη θέση του στον Ουόκαπ, ενώ στο παρκέ επέστρεψαν και οι Φαλ, Παπανικολάου. Όμως, ο Μάρκο Γκούντουριτς με πέντε δικούς του σερί πόντους άφησε στο -5 τον Ολυμπιακό (26-31), ενώ ο Μότλεϊ έδωσε και προβάδισμα με +6 στη Φενέρ (26-32). Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0, με τους Βεζένκοφ και Φαλ να βγαίνουν μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο (34-32). Το τρίποντο του πολύ καλού Ντεσόν Πιερ ήταν… αχρείαστο για την ομάδα του Πειραιά (34-35). Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Παπανικολάου, όμως με δικό του τρίποντο έστειλε στο +2 τους Πειραιώτες στ’ αποδυτήρια στο ημίχρονο (37-35).

Ο Αϊζάια Κέιναν ήταν το κεντρικό πρόσωπο της 3ης περιόδου. Ο Αμερικανός γκαρντ «ξεκλείδωσε» και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα σε αυτό το διάστημα (πέντε από το εναρκτήρι τζάμπολ) μετέτρεψε το ντέρμπι σε μονόλογο του Ολυμπιακού (57-49). Για να ευστοχήσει σε ένα ακόμη τρίποντο ο Σάσα Βεζένκοφ (60-49) και ο κόσμος να μην σταματά να τραγουδά στις κερκίδες του ΣΕΦ. Οι Χέιζ και Πιερ είχαν απαντήσει κι εκείνοι πάντως με τρίποντα. Ο Μότλεϊ μείωσε σε 60-51 και ο Κέιναν ευστόχησε στο έκτο του τρίποντο στο ματς και 5ο στην 3η περίοδο, 8΄΄ πριν την ολοκλήρωσή της, για το 63-51.

Ένα σερί 7-0 της Φενέρ, από Γκούντουριτς και Μότλεϊ, ανησύχησε τον Ολυμπιακό που βρέθηκε από το +12 στο +5 (63-58). O Σλούκας πέτυχε τους πρώτους πόντους στο παιχνίδι του (65-58), ενώ ο Μπλακ πήρε το 3ο φάουλ του Μότλεϊ και ήταν εύστοχος στις βολές (67-58). Ο Σλούκας βρήκε στόχο έξω από τα 6.75 και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο +12 (70-58) με πέντε λεπτά ν’ απομένουν για τη λήξη. Ο ΜακΚίσικ πέτυχε νέο τρίποντο (73-58) και όταν ο Έντουαρντς είχε τρίποντη απάντηση (73-61), ο Αμερικανός του Ολυμπιακού έκανε το “ back to back” από τη γραμμή του τριπόντου (76-61). Με νέο τρίποντο του ΜακΚίσικ και 16/29 του Ολυμπιακού στο ματς, οι Πειραιώτες προσπέρασαν και με 79-64. Ο Μότλεϊ μείωσε σε 79-66, ο Γκούντουριτς σε 79-68 και πλέον απέμεναν 50΄΄, αλλά όλα είχαν κριθεί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 7 (1), Κέιναν 18 (6), Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 9, Σλούκας 5 (1), Βεζένκοφ 19 (3), Παπανικολάου 3 (1), Πίτερς, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 11 (3)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 15, Μπίρσεν, Χαζέρ, Έντουαρντς 6 (1), Μαχμούτογλου, Χέιζ-Ντέιβις 11 (2), Πιερ 13 (3), Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 12 (2), Ντόρσεϊ, Καλάθης 7 (1).

*O γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Λεπενιώτης παρέδωσε μία ανθοδέσμη στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, στην πρώτη επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist