Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι σκέψεις ενός μαθητή της Γ΄ Λυκείου: Δωρεάν αστική συγκοινωνία – Ένα...

Οι σκέψεις ενός μαθητή της Γ΄ Λυκείου: Δωρεάν αστική συγκοινωνία – Ένα πείραμα

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με αφορμή τις ποικίλες αντιδράσεις των μαθητών και των οδηγών ΚΤΕΛ για την αστική ΔΩΡΕΑΝ συγκοινωνία για όλους, συντάσσω αυτό το άρθρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που χαρακτηρίζει την μικρή κοινωνία του Αγίου Νικολάου.

Έχοντας χρησιμοποιήσει την αστική συγκοινωνία αρκετές φορές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει από την πρωτοβουλία του δήμου για παροχή δωρεάν μεταφοράς μέσα στην πόλη, συμπεραίνω ότι τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα. Τόσο περίπλοκα έτσι ώστε ο οξύθυμος χαρακτήρας του οδηγού να είναι το αμελητέο εμπόδιο για την καλή συνεργασία μεταξύ ΚΤΕΛ και πολιτών και το «αγκάθι» σε αυτή την ιστορία να είναι η ίδια η συμπεριφορά των χρηστών του αστικού. Ηλικιωμένοι οι οποίοι δυσανασχετούν με το παραμικρό και δημιουργούν προβλήματα απ’ το τίποτα, άνθρωποι που απαιτούν να σταματήσει το λεωφορείο στην εξώπορτα τους και παιδιά που θεωρούν ότι είναι «τρενάκι» για να κάνουν δωρεάν βόλτες και να κοροϊδεύουν τους άλλους ως ένδειξη μαγκιάς, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που δεν μπορεί να μην προκαλέσει και να μείνει απαρατήρητος.

Παρόλη την μιζέρια που κουβαλούν μαζί με τις αποσκευές τους οι ενήλικοι, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης νομίζω ότι το έχουν τα παιδιά, (άμεσα επηρεασμένα από τα λάθος πρότυπα που μαστίζουν την εποχή του tik tok) που δείχνουν καθημερινά μέσα στο λεωφορείο το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνίας με ακραίες συμπεριφορές και συγκρούσεις. Όπως λέει και μία σοφή παροιμία, από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην γενιά αυτή, γιατί διαμορφώνεται από αλλότρια ήθη, έλλειψη αξιών και μίσος.

Καλώ λοιπόν τους γονείς και τους δασκάλους αυτών των παιδιών, να ανέβουν στο αστικό και να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, να μπουν στην θέση του οδηγού, που προσπαθεί να βάλει μια τάξη και να καταλάβουν για ποια πρωτοφανή συμπεριφορά ανηλίκων παιδιών συζητάμε. Άλλη λύση δεν υπάρχει, αν σταματήσουν τα αστικά χάνουμε αυτή την άνεση και αν εφαρμοστεί εισιτήριο, αναιρείται η σημασία τους. Όταν μιλάμε για το μέλλον αυτού του τόπου, δεν εννοούμε τα λεωφορεία και τις τουριστικές δομές, αλλά τους νέους που θα τους παραδώσουμε την πόλη μας. Τρέμει το φυλλοκάρδι μου πραγματικά και το χειρότερο είναι ότι όλοι σφυρίζουν ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!!

Μ.Σ.

Μαθητής Γ’ Λυκείου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. What an excellent and well written article. The Author is correct about the low morals of Children in other countries, notable England and the USA. All caused by Social Media. Please do not let these low standards of behaviour happen here in Crete.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα