Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΠροκήρυξη 11oυ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Προκήρυξη 11oυ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, τον Δήμο Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, διοργανώνει το 11° Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, από τις 21 έως και τις 28 Οκτωβρίου 2023, στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, στην Ιεράπετρα.

 • Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε Ερασιτεχνικά Θεατρικά Σχήματα της Ελλάδας και ελληνόφωνα θεατρικά σχήματα του εξωτερικού. Από τις θεατρικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την Επιτροπή Επιλογής Παραστάσεων του Φεστιβάλ επτά (7) Θεατρικά Σχήματα και αντίστοιχα αναπληρωματικά.
 • Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών.
 • Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία A’, Β’, Γ’ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, A’ &Β’ Ανδρικού Ρόλου, A’ & Β’ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.
 • Το Φεστιβάλ προσφέρει δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες ομάδες (για τις ομάδες της Κρήτης μία (1) διανυκτέρευση με πρωινό) και δείπνο στους ηθοποιούς και στους συντελεστές, μετά την διαγωνιζόμενη παράσταση. Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων -ηθοποιών και συντελεστών – τα οποία και θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης. Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, θα έχει εξασφαλιστεί για αυτούς ειδική εκπτωτική τιμή σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Προσφέρεται, επίσης, διανυκτέρευση για δύο (2) άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της Τελετής Λήξης και απονομής των βραβείων και επαίνων καθώς και το δείπνο. Για τα μέλη των θιάσων που θα ταξιδέψουν έχει εξασφαλιστεί έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Πειραιάς – Ηράκλειο -Πειραιάς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:

 1. Αίτηση συμμετοχής στην οποία θα αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, το όνομα του υπεύθυνου του Θεατρικού Σχήματος με τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας.
 2. Σύντομο βιογραφικό του Θεατρικού Σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές), φωτογραφίες από την παράσταση και ονόματα των συντελεστών της παράστασης, σε ψηφιακή μορφή.
 3. Πρόγραμμα και αφίσα σε ψηφιακή μορφή.
 4. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
 5. Αποστολή σε ψηφιακή μορφή ολόκληρης της παράστασης που θα διαγωνιστεί.

Δεν γίνονται δεκτά θεατρικά έργα τα οποία συμμετείχαν στο 10ο Φεστιβάλ του 2022, δηλαδή:

 1. «Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή Πάλι καλά», Βασίλειος Κατσικονούρης
 2. «Βράδυ Σαββάτου», Γιούλης Αποκατανίδου
 3. «Η αγία Ιωάννα των σφαγείων», Μπέρτολντ Μπρεχτ
 4. «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων», Αρκάς
 5. «ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ;», του Φιλίπ Ντε Σωβερόν και Γκι Λωράν
 6. «ΠΟΥΠΟΥΛΑΝΘΡΩΠΟΣ», Μάρτιν Μακνόντα
 7. «Ο Γενικός Γραμματέας», του Η. Καπετανάκη

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 (σφραγίδα ταχυμεταφορικής).

Διεύθυνση αποστολής: ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α- Δήμου Ιεράπετρας (Για το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας) Δημοκρατίας 31 ,72200 Ιεράπετρα

e-mail: ierapetra.festival@gmail.com

sftheatrou.ier@gmail.com

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας πλαισιώνεται από πλούσιες προφεστιβαλικές και μεταφεστιβαλικές θεατρικές δράσεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Πληροφορίες:

Σοφία Κονταξάκη: 6977404681

Ελένη Βαρτάνη:6936762629

Σοφία Τσαντηράκη:6948194600

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας

Η Πρόεδρος (Σοφία Κονταξάκη)

Η Γ. Γραμματέας (Ελένη Βαρτάνη)

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα