Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετρα"Στόχος μας η ενδυνάμωση και η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων" -...

“Στόχος μας η ενδυνάμωση και η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων” – Στο Κέντρο Κοινότητας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το Κέντρο Κοινότητας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την Αντιδήμαρχο, κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, όπου και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, κα Σταυρούλα Κιουρανάκη, την Υπεύθυνη Υλοποίησης της Πράξης, κα Ηρώ Βαρδάκη, και τις υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο που επιτελείται. Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από Ψυχολόγο και Κοινωνικούς Λειτουργούς, οι οποίες παρέχουν μια σειρά από Υπηρεσίες στους ωφελούμενους, όπως 1)διασύνδεση με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή,2)επιδόματα,3)υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα, όπως π.χ. η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, 4)υποστήριξη σε προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, 5) μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ήταν το 2017 όταν ως Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Ιεράπετρας επιδιώξαμε και καταφέραμε να ενταχθούμε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και να λειτουργήσουμε το Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο της Ιεράπετρας εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση, τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του. Από τότε πάνω από 15.000 συμπολίτες μας έχουν εξυπηρετηθεί με διάφορους τρόπους από τη συγκεκριμένη δομή αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους και βρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα που τους απασχολούσαν.

Μέλημα μας είναι η ενδυνάμωση, η στήριξη των δημοτών και η κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο, κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, τη Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, κα Σταυρούλα Κιουρανάκη, την Υπεύθυνη Υλοποίησης της Πράξης, κα Ηρώ Βαρδάκη και πάνω από όλα το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της Δομής το οποίο καθημερινά προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας».

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα