Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτα σπίτια γνωστών γιατρών του Ηρακλείου είχε «χτυπήσει» η συμμορία

Στα σπίτια γνωστών γιατρών του Ηρακλείου είχε «χτυπήσει» η συμμορία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Γνωστοί γιατροί συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παθόντων της συμμορίας με τις «χρυσές» κλοπές σε σπίτια στην πόλη του Ηρακλείου. Αν είχαν ληστέψει τράπεζα, δεν θα είχαν αποκομίσει τόση λεία όσο αυτή που τους αποδίδεται. Φθάνει να ληφθεί υπόψη ότι μόνο από ένα  διαμέρισμα φέρεται να έκλεψαν 100.000 ευρώ σε μετρητά! Και δεν ήταν μόνο τα λεφτά.

Οι τρεις νεαροί Ρομά που κάθισαν στο  εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κατηγορούνται  ότι είχαν αρπάξει κοσμήματα μεγάλης αξίας, πανάκριβα ρολόγια, συλλεκτικά κομμάτια και  κειμήλια.

Οι κατηγορούμενοι, 40, 27 και 27 ετών, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές. Στους δύο αποδίδεται ότι εισέβαλαν  στα σπίτια των παθόντων και στον τρίτο ότι είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» όσο αλώνιζαν οι συνεργοί του.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, στους δύο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ο «τσιλιαδόρος» καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, ενώ άπαντες θα επιστρέψουν στη φυλακή αφού το δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους.

Η απόφαση αυτή ωστόσο ουδόλως φέρεται να απάλυνε την οργή των παθόντων αφού δεν τους έχει επιστραφεί το παραμικρό. Κατά την ακροαματική διαδικασία μάλιστα δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι τόνοι ανέβηκαν εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας,  καθώς από την υπεράσπιση υπήρξε αμφισβήτηση της δηλωθείσας αξίας των κλοπιμαίων αλλά και του ύψους των  μετρητών.

Πήραν 100.000 ευρώ σε μετρητά από το σπίτι γιατρού

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού από τον οποίο οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκλεψαν 100.000 ευρώ σε μετρητά, δίχως τα κοσμήματα που πήραν.

Για ένα «τσακ» μάλιστα δεν έπεσαν πάνω του  πρόσωπο με πρόσωπο αφού ο «τσιλιαδόρος»{ πρόλαβε  να ειδοποιήσει τους συνεργούς του  όταν είδε τον ιδιοκτήτη να επιστρέφει. Όσο ο γιατρός  ανέβαινε τις σκάλες, εκείνοι πηδούσαν από το παράθυρο.

Έφυγαν με το χρηματοκιβώτιο στην πλάτη από την οικία άλλου γιατρού

Από την οικία άλλου γνωστού γιατρού στο Ηράκλειο οι δράστες έφυγαν με το χρηματοκιβώτιο στην πλάτη. Το εντόπισαν πακτωμένο σε ντουλάπι του γραφείου, το «ξήλωσαν» και το πήραν μαζί τους.

Μεταξύ άλλων περιείχε μετρητά, κοσμήματα, πανάκριβα ρολόγια, συλλεκτικά είδη, συνολικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Η διάρρηξη σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ ο γιατρός και η σύζυγος του απουσίαζαν για διακοπές.

Οι Ρομά πάντως έκαναν τους …κινέζους στους αστυνομικούς, εκφράζοντας απορία και έκπληξη. «Ποια κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ; Εμείς κομπολόγια και κρητικά μαχαίρια βρήκαμε που τα πετάξαμε στα σκουπίδια…». Αυτός ήταν ο ισχυρισμός τους, κάνοντας τους αστυνομικούς να ψάχνουν ακόμα και στους κάδους αλλά τζίφος.

Στη δράση τους αποδίδεται και το τριπλό «χτύπημα» στα διαμερίσματα μελών της οικογένειας της αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Μαρίας Καναβάκη.

Δύο φορές εισέβαλαν στο διαμέρισμα της μητέρας της, στον πρώτο όροφο, και μία ακόμα στο διαμέρισμα του θείου της, στον δεύτερο όροφο.

πηγή: cretalive.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα