Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΑθλητισμόςΣτο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα εκπροσωπηθεί ο ΣΚΟΑΝ

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα εκπροσωπηθεί ο ΣΚΟΑΝ

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Παρών στο μεγαλύτερο γεγονός του 2023 για την πρακτική σκοποβολή και το όπλο χειρός, τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί στην Κόρινθο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (24-30/9) θα είναι ο Σκοπευτικός Όμιλος Αγίου Νικολάου.
Η Ελληνική αποστολή θα απαρτίζεται στο σύνολό της από τριάντα επτά αθλητές-τριες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Εθνικής ομάδας, σε σύνολο 2.500 κορυφαίων αθλητών.
Ανάμεσα τους θα βρίσκονται στον κύριο αγώνα (main match) μάλιστα, ο Πανελληνιονίκης των τριών όπλων (3gun) για το 2023 Φάνης Σηφάκης, καθώς και η πρώτη Πανελληνιονίκης για το 2022 στο rifle Τζωρτζίνα Σηφάκη και δευτεραθλήτρια στις γυναίκες στο shotgunγια το 2023, οι οποίοι επιλέχθηκε από την Τεχνική Επιτροπή της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Δίδοντας την ευκαιρία στην νεαρότερη Ελληνίδα σκοπεύτρια που θσ συμμετέχει σε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός, αποσκοπεί αφενός να δώσει ευκαιρία σε νέους αθλητές-τριες και αφετέρου να επιβραβεύσει και αναγνωρίσει την προσπάθεια και την συνέπεια που έχει επιδείξει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η αθλήτρια του ΣΚΟΑΝ
Αφού ακολούθησε το 2022 όλους τους μεγάλους αγώνες ανά την Ελλάδα με τελευταίο τον Πανελλήνιο στην Ρόδο, επανέλαβε την ίδια προσπάθεια και το 2023 με τον κορυφαίο για φέτος αγώνα στα Χανιά, ήρθε η ώρα να συμμετάσχει και σε Παγκόσμια διοργάνωση παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός ευτυχώς στην χώρα μας.
Διευκρινίζουμε οτι ο αγώνας θα έχει συμμετοχές από όλο τον κόσμο, αλλά παίρνει την ονομασία του ανάλογα με την ήπειρο που διεξάγεται π.χ. Παναμερικανικός, Πανασιατικός κτλ.
Θα είναι σπουδαίο γεγονός για όσους καταφέρουν να βρεθούν στην Κόρινθο και τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο σκοπευτηρίου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, σε πρώην στρατόπεδο της περιοχής, με τις θέσεις συμμετοχής για κάθε χώρα να είναι συγκεκριμένες, αφού το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς όλοι οι αθλητές με τους συνοδούς τους θα το συνδυάσουν και με διακοπές.
Έπειτα από την επισημοποίηση της συμμετοχής τους, οι αθλητές του ΣΚΟΑΝ προγραμμάτισαν μια καλή προετοιμασία ώστε να φανούν αντάξιοι του επιπέδου των αγώνων και να δικαιώσουν τους αρμόδιους για την επιλογή τους, έχοντας την καλύτερη δυνατή παρουσία για την ελληνική αποστολή.
Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης το μεσημέρι την 24 /09 στο κέντρο της Κορίνθου (opening seremony) και την παρουσίαση των δυόμιση χιλιάδων αθλητών-τριών που θα πάρουν μέρος με της σημαίες των χωρών που εκπροσωπούν, θα έχει προηγηθεί ο έλεγχος εξοπλισμού την 22 και 23/09, έως στις 29 θα είναι ο κύριος αγώνας, με τις βραβεύσεις και την τελετή λήξης (close ceremony) την 30 Σεπτεμβρίου.
Ο αγώνας θα περιλαμβάνει είκοσι τέσσερα απαιτητικά στάδια/δοκιμασίες.
Οι διοργανωτές εδώ και δύο χρόνια κάνουν τις προετοιμασίες τους, ο τοπικός Σκοπευτικός Όμιλος, με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους γενικότερα, ώστε η χώρα μας να παρουσιαστεί αντάξια των απαιτήσεων της διοργάνωσης, τόσο στο αγωνιστικό μέρος, αλλά και σε επίπεδο φιλοξενίας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα