Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΑθλητισμόςΟ Μ. Φορτετζανός στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kick Boxing

Ο Μ. Φορτετζανός στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kick Boxing

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing διοργάνωσε στο Λουτράκι το Πανελλήνιο Κύπελλο 2023 στην A΄ και B΄ κατηγορία ανδρών – Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων-Παίδων, Κορασίδων στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γιώργος Γαλανόπουλος».

Σε μια ακόμα γιορτή της πυγμαχίας και του Kick Boxing βρέθηκε ο Νεαπολίτης πρωταθλητής Μάνος Φορτετζανός κάνοντας αισθητή παρουσία με διακρίσεις και μετάλλια. Ο μαχητής από την περιοχή μας αγωνίστηκε σε δύο στυλ, μάλιστα στο ένα για πρώτη φορά στη καριέρα του καταλαμβάνοντας μια 1η και μια 2η θέση, βάζοντας στο στήθος χρυσό και αργυρό μετάλλιο. Στο άθλημα που διακρίθηκε και έφτασε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου ήταν στο LC master 94+ κιλά καθώς αντιμετώπισε και επικράτησε του αντιπάλου του στον τελικό καταδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν στην πυγμαχία με τα πόδια, δηλαδή γρήγορες και συνδυασμένες κινήσεις, ενέργειες με χτυπήματα σε συνδυασμούς χεριών ποδιών κτλ. Ήταν ένας ωραίος αγώνας που ανέδειξε τις πτυχές και τις ικανότητες του Φορτετζανού γι’ αυτό τον λόγο έφτασε στο χρυσό μετάλλιο ως ένας εκ των κορυφαίων βετεράνων στην Ελλάδα.

Η δεύτερη παρουσία του ήταν στην κατηγορία PF master 94+ κιλά. Εκεί τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά καθώς το σύστημα και οι κανόνες διαφέρουν από τα συνηθισμένα στυλ που ξέρουμε στην Ελλάδα. Πρόκειται για το αμερικάνικο μοντέλο, μόλις κάποιος μαχητής κερδίσει ένα πόντο τότε το παιχνίδι σταματάει αμέσως. Καταγράφεται ο πόντος και συνεχίζεται το ματς, δηλαδή δεν έχει άμεση ροή ή δεν προλαβαίνει να κάνει συνδυασμούς και διπλά χτυπήματα. Ελίσσεται κυρίως, δίνει έμφαση στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητα. Ο Φορτετζανός ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί και αυτό του στοίχησε, όπως είπαμε το παιχνίδι του διαφέρει κατά πολλή με αυτό το στυλ και έτσι έχασε τον αγώνα αλλά κέρδισε πολλές εμπειρίες. Όπως παρατήρησε και ο ίδιος αυτή η εμπειρία ήταν εξαιρετικά χρήσιμα και θα φανεί η αξία της στη συνέχεια στους επόμενους αγώνες που θα λάβει μέρας σε αυτό το μοντέλο.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα