Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΑθλητισμόςΣτις 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μπάσκετ αντρών -Από το νομό...

Στις 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μπάσκετ αντρών -Από το νομό Λασιθίου συμμετέχουν Αγ. Νικόλαος Europlan και ΑΟΚΙ

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων έστειλε στις ομάδες τις ειδικές προκηρύξεις ώστε να ξέρουν τα στοιχεία των πρωταθλημάτων που θα λάβουν μέρος. Γνωρίζαμε πάνω κάτω ότι η πρώτη διοργάνωση που θα ανοίξει το…χορό φέτος θα είναι το κύπελλο ανδρών και η Α΄ φάση που θα ανοίξει και τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι κληρώσεις θα διεξαχθούν στις 13 Σεπτεμβρίου και οι ημερομηνίες διεξαγωγής όλων των φάσεων είναι 17, 20, 24 και 27 Σεπτεμβρίου.

Ίδια με πέρυσι είναι η ημερομηνία έναρξης του παγκρήτιου πρωταθλήματος ανδρών καθώς το πρώτο «τζάμπολ» ορίστηκε για τις 21 Οκτωβρίου. Ίδιος θα είναι και ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν καθώς δεν είχαμε απώλειες παρά μόνο του πρωταθλητή Ηρακλείου, ο οποίος ανήλθε στη Γ΄ εθνική, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Εργοτέλη που υποβιβάστηκε.

Αν λάβουμε υπόψη μας τις μεταγραφικές κινήσεις και την εικόνα από τις περισσότερες ομάδες φέτος ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ ψηλότερος -ειδικά στις προνομιούχες θέσεις- και περιμένουμε να δούμε μεγάλη «μάχη» για τον τίτλο ανάμεσα σε δύο ενισχυμένες ομάδες που έδωσαν αρκετά χρήματα, το Ρέθυμνο Cretan Kings και τον Εργοτέλη.

Το ευχάριστο στοιχείο που πηγάζει μέσα από τις εξελίξεις του καλοκαιριού είναι ότι θα δούμε άκρως ανταγωνιστικές και αξιόλογες τις δύο Λασιθιώτικες ομάδες Άγιο Νικόλαο Europlan και ΑΟΚ Ιεράπετρα με προϋποθέσεις να διεκδικήσουν θέση στην τετράδα. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η στήριξη σε ντόπιους παίκτες -ίσως είναι και οι μοναδικές με τόσο μεγάλο ποσοστό- και αυτό είναι που γεμίζει με αισιοδοξία και χαμόγελα τις διοικήσεις τους.

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 13 Στπεμβρίου και το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει στην Α΄ φάση να συγκροτηθεί ένας όμιλος με τις 12 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή όπου θα διεξαχθούν δύο γύροι. Τα σωματεία είναι:

 1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ
 2. ΡΕΘΥΜΝΟ BC
 3. ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ
 4. ΜΕΣΣΑΡΑ
 5. ΑΟ ΚΥΔΩΝ
 6. ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΜΣ
 7. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
 8. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛ/ΣΗΣ
 9. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΟΚ
 10. ΟΑΧ
 11. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ EUROPLAN
 12. ΧΑΝΙΑ BC
melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα