Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΑθλητισμόςΕπτά αθλητές του ΝΟ Σητείας με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο...

Επτά αθλητές του ΝΟ Σητείας με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sup στην Ταϊλάνδη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Επτά αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σητείας θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sup -όρθιας σανιδοκωπηλασίας, που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη, με την εθνική ομάδα Ελλάδας! Πρόκειται ασφαλώς για έναν άθλο του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, δεδομένου ότι είναι ένα περιφερειακό σωματείο μίας μικρής περιοχής, η ενασχόληση των μελών του οποίου με το συγκεκριμένο άθλημα ξεκίνησε μόλις πριν από τρία χρόνια…

Καθοριστική ως προς αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα ήταν και είναι η συμβολή των προπονητών και των αθλητών του Ομίλου, Νάνσης Καραΐνδρου, Μάνου Κολυδάκη, Βαγγέλη Γρίβα και Ελένης Γιακουμάκη, οι οποίοι μετέδωσαν κι εξακολουθούν, την αγάπη τους για το Sup και τον αθλητισμό σε μικρούς και μεγάλους. Με την στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, του προηγούμενου και του τωρινού καθώς και των γονιών των παιδιών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα και ασφαλώς με τον ενθουσιασμό όλων των αθλούμενων, μικρών και μεγάλων, επετεύχθη το προαναφερθέν πολύ θετικό αποτέλεσμα για τον Όμιλο και την Σητεία.

«Το γεγονός ότι ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας, δραστηριοποιείται ουσιαστικά τρία χρόνια σε αυτό το άθλημα, που δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα κι έχει καταφέρει τόσα πολλά, αποτελεί για όλους μας τεράστια ικανοποίηση» τόνισε η κ. Καραΐνδρου.

 

Στο Σχοινιά

Για να επιτευχθούν βέβαια μεγάλες διακρίσεις και κατακτήσεις, προηγήθηκε μεγάλη προσπάθεια και αγωνιστική δράση σε σημαντικές διοργανώσεις με πρόσφατη, την συμμετοχή στο δεύτερος σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Sup στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά που διεξήχθη 26 και 27 Αυγούστου, στο οποίο ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας συμμετείχε με εννέα αθλητές σε διάφορες κατηγορίες.

Ο λόγος για τους Χάρη Παπαδάκη και Χριστιάνα Μεζλεμέ στα παιδοεφηβικά, Νάνση Καραΐνδρου, Ελένη Γιακουμάκη, Κατερίνα Λαντζανάκη, Άννα -Μαρία Μακρινάκη στην κατηγορία των γυναικών, Ειρήνη Δανδουλάκη στην κατηγορία των μάστερ 40, Βαγγέλη Γρίβα στην κατηγορία των ανδρών και Μανόλη Σαραντόνη στην κατηγορία των ανδρών μάστερ 40.

Το πρώτο σκέλος, όπως σημείωσε η κ. Καραΐνδρου, είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, που μας πέρασε στον Άγιο Νικόλαο, από το οποίο επίσης προκρίθηκαν αθλητές.

Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Σχοινιά προκρίθηκαν αθλητές στους αγώνες απόστασης 200 μέτρων Σπριντ, απόστασης 1.200 μέτρων Τεχνικός Αγώνας. Στον Άγιο Νικόλαο είχε διεξαχθεί ο αγώνας Μεγάλων Αποστάσεων όμως η πρόκριση για το Παγκόσμιο ολοκληρώθηκε στο Κωπηλατδρόμιο του Σχοινιά -όπως και όλες οι οριστικές προκρίσεις.

 

Οι διακρίσεις

Τα αποτελέσματα για το Ναυτικό Όμιλο Σητείας μετά και τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Sup στο Σχοινιά έχουν ως εξής:

– Στο Σπριντ η Νάνση Καραΐνδρου κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο λαμβάνοντας την τρίτη θέση στις γυναίκες. Επίσης κατέκτησε την τρίτη θέση στις γυναίκες στον Τεχνικό Αγώνα 1.200 μέτρων.

– Η Ειρήνη Δανδουλάκη κατέκτησε την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών άνω των 40 καθώς και την πρώτη θέση στον Τεχνικό Αγώνα μάστερ 40.

 

Οι προκρίσεις

Από τους αγώνες του Σχοινιά και ως προς την συμπλήρωση της Εθνικής Ομάδας από τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, προκρίθηκαν από το Ναυτικό Όμιλο Σητείας η Νάνση Καραΐνδρου κι η Ελένη Γιακουμάκη στην κατηγορία γυναικών, η Ειρήνη Δανδουλάκη, αλλά και η Ελευθερία Τσαγκαράκη, η Χρύσα Μαυρακάκη, η Γιάννα Ρουσόγλου, οι οποίες έχουν προκριθεί από τους αγώνες του Αγίου Νικολάου τον Ιούλιο, στην κατηγορία Μάστερ 40.

Ο Νίκος Μαρκάκης (επίσης έχει προκριθεί από τον Άγιο Νικόλαο) στην κατηγορία ανδρών Μάστερ 50. Άρα ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας θα συμμετέχει στην Εθνική ομάδα με επτά προκρίσεις αθλητών του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης.

 

Επίπεδο και θέαμα

«Πρόκειται», σημείωσε η κ. Καραΐνδρου, «για ένα σπουδαίο επίτευγμα του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, το οποίο οφείλεται στο δέσιμο της ομάδας, εξ αρχής, από την πρώτη κιόλας χρονιά που ξεκίνησε η δραστηριοποίηση με το Sup και μέχρι σήμερα. Προπονητικά, σε συνδυασμό με την στήριξη του Δ.Σ. του Ομίλου υπάρχει καλό κλίμα, καλή ενέργεια και νομίζω ότι γενικά η θάλασσα μας ενώνει όλους. Και οι γονείς είναι υποστηρικτικοί, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, οπότε είναι μία μεταφερόμενη καλή ενέργεια που επιφέρει αρχικά όρεξη για δουλειά και προπόνηση κι όταν υπάρχει όρεξη για προπόνηση αργά ή γρήγορα έρχεται κι ένα καλό αποτέλεσμα.

Αυτό αποτυπώθηκε πρόσφατα στον Σχοινιά αλλά και πριν λίγο χρονικό διάστημα στο πρώτο σκέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, το οποίο ήταν παράλληλα και Πρωτάθλημα Ανάπτυξης, για τις μικρές ηλικίες. Μία σπουδαία επιτυχία που συνέβη τον Ιούλιο ήταν ότι ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας βγήκε Πρωταθλητής Πολυνίκης Σύλλογος σε όλη την Ελλάδα στα αναπτυξιακά τμήματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί, όταν έχεις σωστές υποδομές και ασφαλώς παιδιά, σημαίνει ότι το άθλημα εξελίσσεται. Κάτι το οποίο είδαμε και στο Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά.

Το φετινό Πανελλήνιο ήταν μακράν το πιο ανταγωνιστικό τουλάχιστον των τελευταίων 5-6 χρόνων, που εγώ έχω εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο έχει ανέβει. Έγιναν σκληρές μάχες σε όλες τις κατηγορίες και το θέαμα ήταν δυνατό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο Χάρης Παπαδάκης, που ήταν ο πιο μικρός ηλικιακά στις παιδοεφηβικές κατηγορίες, κατάφερε να κάνει έναν χρόνο στο Σπριντ, τον οποίο δεν είχε ξανακάνει ποτέ, ακριβώς επειδή τον “τράβηξαν” οι μεγαλύτεροι ηλικιακά συναθλητές του. Αυτό δείχνει ότι μέσα από αυτές τις εμπειρίες μόνο βελτίωση υπάρχει, όταν δηλαδή “πέφτεις στη μάχη” με αθλητές με τέτοιο επίπεδο».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα