Λαχτάρισε ο Άγιος Βασίλης την Τρίτη το μεσημέρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης με τα καμώματα και τις σκανταλιές της μάγισσας Παράκακης.
Αλλά ευτυχώς οι ήρωες των παραμυθιών ζωντάνεψαν και με τις προσπάθειες όλων των μικρών τους φίλων η μάγισσα, που παίδεψε πολύ τον Άγ. Βασίλη, μετανιωμένη ζήτησε «συγνώμη» για τις αταξίες της κι ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών ήταν πια ελεύθερος να μοιράσει τα δώρα του, όπως κάθε χρόνο.
Το σενάριο απέδωσαν στο θεατρικό τους έργο οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης. Οι δασκάλες της Α΄ και Β΄ Τάξης Σοφία Χριστίνα Καραγκιοζάκη και Άννα Φιλιμέγγα προετοίμασαν μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή με το έργο «Ο Άη Βασίλης… κόκαλο!» με τους πιο μικρούς μαθητές του σχολείου να ερμηνεύουν με μεγάλη μαεστρία πολλούς χαριτωμένους ρόλους. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τα καμώματα και τα μπερδέματα των ηρώων, αλλά όλοι χάρηκαν το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν πραγματικά πολύ όμορφο και πολύ γιορτινό.
Τη γιορτή έκλεισαν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού της μουσικής Τόνιας Λάππα, που τους συνόδευσε στο αρμόνιο.
Οι ευχές, οι μουσικές και κυρίως τα χαμόγελα των μαθητών, που αδημονούσαν να ξεκινήσουν οι διακοπές τους, ήταν ο καλύτερος απολογισμός της χρονιάς που φεύγει με την ελπίδα όλων ότι η επόμενη θα είναι ακόμα καλύτερη για όλους.
ΘΑΝΟΣ Κ.