Αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών εμφανίζονται τα διοικητικά τους συμβούλια. Και αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία τους!

Το ζήτημα αφορά και τον «Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς» που διαχειρίζεται με επιτυχία το περιβαλλοντικό μνημείο της φύσης που λέγεται Σαμαριά και διαθέτει δέκα άτομα προσωπικό.

Η ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού επρόκειτο να περάσει ως τροπολογία μέσα στο νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Ωστόσο μετά την άρνηση κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν το νόμο αν είχε τροπολογίες που δεν είχαν σχέση με το θέμα του, τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος πήρε πίσω την ανανέωση των συμβάσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

«Τόσο εμείς ως Φορείς όσο και το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός ο Π. Σκουρλέτης αναζητούμε μια λύση και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί, γιατί πολιτική βούληση υπάρχει. Αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι το τέλος της χρονιάς τότε θα θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα και μπέρδεμα» λέει στα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ο πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς» κ. Πέτρος Λυμπεράκης.

Μέχρι τώρα έχει ψηφιστεί η χρηματοδότηση των Φορέων και η παράταση της λειτουργίας τους και η μοναδική εκκρεμότητα ήταν το προσωπικό.

«Αναζητούμε ένα τρόπο ώστε να προχωρήσει η ανανέωση των συμβάσεων. Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του 2015 καθώς όλα τα μηνύματα οδηγούν προς προς εκεί. Βρέθηκαν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση μας, ψηφίσθηκε η παράταση και δεν θέλω να πιστεύω ότι θα…κολλήσουμε στην παράταση των συμβάσεων του προσωπικού» τονίζει ο κ. Λυμπεράκης.

Συνολικά το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων αφορά 28 φορείς διαχείρισης που έχουν την ευθύνη για το 30% των προστατευόμενων περιοχών και στους οποίους εργάζονται 380 άτομα ως μόνιμο προσωπικό, ενώ απασχολούν και ένα επίσης μεγάλο αριθμό συμβασιούχων. Οι φορείς υλοποιούν μια σειρά από έργα προστασίας και ανάδειξης των συγκεκριμένων περιοχών με πόρους από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και εθνικούς πόρους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ