Η Δ/νση Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου ενημερώνει τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας ότι τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών στα εξής κτίρια:

– Δημαρχείο Ρεθύμνου
– Δημαρχείο Άδελε
– Πολεοδομία – Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
– ΚΕΠ Δήμου Ρεθύμνης
– Αντιπεριφέρεια (Νομαρχία)

Για τις μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, οθόνες υπολογιστών κλπ) και τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κλπ) θα πρέπει οι πολίτες να έρχονται σε επικοινωνία με τα γραφεία της Δ/νσης στα τηλ (28310) 57940, 40977, 40978 για την ορθή διαχείρισή τους.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να πληροφορήσουμε ότι θα γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης και τοποθέτηση επιπλέον κάδων σε νέα σημεία στους οικισμούς, για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών (χαρτί, πλαστικό, μέταλλα).

Επίσης τοποθετούνται νέοι κίτρινοι κώδωνες γυαλιού σε κεντρικά σημεία του Δήμου για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τοποθέτησης καλαθιών για μικροαπορρίμματα πεζών σε δρόμους και πλατείες, αλλά παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να αποθέτουν σακούλες απορριμμάτων εντός ή εκτός αυτών.

Ωστόσο συνεχίζεται και η ενημέρωση με επιστολές των κατοίκων, επιχειρηματιών και ξενοδόχων για το νέο σύστημα αποκομιδής σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, από το οποίο θα αποσυρθούν όλοι οι κάδοι με την ευκαιρία της ανάπλασης του ανατολικού παραλιακού μετώπου.

Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τους όρους του Κανονισμού Καθαριότητας (αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου) και να συνεισφέρουν ώστε να έχουμε ένα Δήμο ακόμα πιο καθαρό.

Ο Αντιδήμαρχος και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας εύχονται ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, υγεία και περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους!