Τη Δευτέρα τελικά πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ιεράπετρας, που λόγω έλλειψης απαρτίας είχε δύο φορές αναβληθεί.
«Η συνέλευση, όπως ανέφερε το μέλος του Συλλόγου που προήδρευσε της συνέλευσης κ. Παναγιώτης Μπαλοθιάρης, έγινε σε μια κρίσιμη περίοδο για τους αγρότες, που βλέπουν τον πρωτογενή τομέα να πλήττεται από τα μέτρα που λαμβάνονται. Βλέποντας τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση από τη Βουλή, τα οποία όμως έχουν ήδη ψηφιστεί στο τρίτο μνημόνιο, δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι. Γι’ αυτό επισημάνθηκε στη συνέλευση ότι θα πρέπει να πάμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις επιδιώκοντας την μη ψήφισή τους. Πρόταση που κατατέθηκε ήταν να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας στα μέτρα αυτά προς τους βουλευτές, που είναι αυτοί που θα κληθούν να ψηφίσουν. Η πρόταση αφορά τόσο το επίπεδο Νομού όσο και της Κρήτης και πανελλαδικά, εάν είναι δυνατόν.
Προτάθηκε λοιπόν και αποφασίστηκε να προτείνουν στο παγκρήτιο συντονιστικό όργανο να οριστεί μια ημερομηνία όπου σε παγκρήτιο επίπεδο να ασκηθεί πίεση προς όλους τους βουλευτές του νησιού, με κινητοποιήσεις στα γραφεία των βουλευτών».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ