Την Κρήτη επέλεξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ως «αφετηρία μιας πορείας ανασύνταξης, διεύρυνσης και αναγέννησης» όπως είπε, επικαλούμενη τα δημοκρατικά ανακλαστικά του κρητικού λαού, τον οποίο προσκάλεσε να στηρίξει έναν «ισχυρό κεντροαριστερό πόλο εξουσίας». Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε την Κυριακή τον Άγιο Νικόλαο, την Κριτσά, την Ιεράπετρα και τη Σητεία.
Στο καφέ «Ζυγός» συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Εκεί ήταν, επίσης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης και οι αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου Νίκος Χαριτάκης και Δέσπω Καρνιαδάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εμμ. Πεπόνης, οι πρόεδροι του Συνδέσμου Ξενοδόχων Εμμ. Βαρκαράκης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μιχ. Κλώντζας, καθώς επίσης και το μέλος του συντονιστικού του μπλόκου αγροτών Οροπεδίου Χαραλάμπης Χριστοφάκης.
Η κ. Γεννηματά είχε εκτενή συζήτηση για τα αγροτικά και τουριστικά θέματα, καθώς επίσης για θέματα εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικά, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στο ρόλο της παράταξης της οποίας είναι επικεφαλής προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στην μεγάλη κρίση που απειλεί τη χώρα, «εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης που δεν έχει καμία διάθεση για συνεννόηση στη βάση κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την αδιέξοδη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας», όπως τόνισε.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ