Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Από νωρίς ο κόσμος προσέρχονταν φέρνοντας μαζί τους, τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης και άλλα είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό αυτά να αποσταλούν στους πρόσφυγες στη Αθήνα. Παράλληλα γνωστοί κρητικοί καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και συγκροτήματα, διασκέδασαν το κόσμο.

Ο πρόεδρος τώρα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων Φώτης Ρηγανάκος τόνισε ότι « η αθρόα προσέλευση του κόσμου είναι μια απόδειξη ότι, οι εργάτες -τριες, οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν μέσα τους το “δηλητήριο” του ρατσισμού. Ο λαός μας πάντα στις μεγάλες προκλήσεις στάθηκε αλληλέγγυος με τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. Να θυμηθούμε σε ανάλογες περιπτώσεις όπως το1999 στο πόλεμο της Γιουκοσλαβίας, ή στο πόλεμο του Αφγανιστάν. Η συναυλία αυτή είναι μόνο ένας σταθμός, ενώ θα συνεχίσουμε με μεγάλη ένταση στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί αν θέλετε, έτσι και αλλοιώς, ο πόλεμος και αυτά που περνάνε οι Σύριοι, είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος σε σχέση με αυτά που περνάει ο ελληνικός λαός. Μέτρα εδώ υπερ των μονοπολίων, πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και όπου γης και πάλι υπερ των μονοπολίων. Σε κάθε περίπττωση οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας, οργανώνουμε την πάλη μας, οργανώνουμε και την επερχόμενη 48 ωρη απεργία». Ο κ. Ρηγανάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καλλιτέχνες και τους ηχολήπτες, που αφικοκερδώς έδωσαν το παρών στη συναυλία αλληλεγγύης, καθώς και όσες επιχειρήσεις της πόλης μας όπως επίσης και τον απλό κόσμο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσέφεραν ότι μπορούσε ο καθένας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης σημείωσε ότι « στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η αλληλεγγύη είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε σαν λαός, που απόψε αποδυκνύεται στη πράξη με την συγκινητική ομολογουμένως προσφοράς διαφόρων ειδών από τους συμπολίτες μας, για να στηρίξουμε τις αυξημένες ανάγκες των προσφύγων, που τόσο πόλυ χρειάζονται τούτες τις ώρες να βρισκόμαστε στο πλευρό τους, γιατί όλοι άνθρωπιοι ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής αξίζουν να έχουν τον σεβασμό μας». Ο κ. Βουρλάκης υπογράμμισε ακόμα ότι « τα είδη που θα συγκεντρωθούν αφού πρώτα ομαδοποιηθούν, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας θα μεταβεί στη Αθήνα και θα τα μοιράσουμε εμείς οι ίδιοι χέρι με χέρι στους πρόσφυγες» . «Θέλω να ευχαριστήσω τις όποιες επιχειρήσεις της πόλης που στήριξαν την προσπάθεια μας, τους χορηγούς μας, τους ιδιώτες, τον απλό κόσμο,τους εθελοντές, ενώ ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην συναυλία αφιλοκερδώς»,κατέληξε ο κ. Βουρλάκης.
Να σημειωθεί ότι την συναυλία αλληλεγγύης συνδιοργάνωσαν, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων-Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων,το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, το Σωματείο Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση,το Σωματείο Επισιτισμού, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων, ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Χανίων και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων.