Πάνω από 8.000 συναντήσεις, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στους 174 παραγωγούς-μεταποιητές, τους εκπροσώπους των 15 δικτύων διανομής και των 55 ξενοδοχειακών ομίλων που παίρνουν μέρος στα προκαθορισμένα ραντεβού στο 5ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής.

 

Το φόρουμ ξεκίνησε το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) με σημαντικές συμμετοχές και οργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

 

Η όλη εκδήλωση του φόρουμ έχει εξελιχθεί σε θεσμό που φέρνει στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς, μεταποιητές, προμηθευτές κρητικών προϊόντων και ξενοδόχους απ’ όλη την Κρήτη, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.

 

Στόχος των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν την κρητική διατροφή.

Το 5ο Παγκρήτιο φόρουμ περιλαμβάνει εκτός των συναντήσεων και έκθεση Κρητικών προϊόντων.

 

«Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει και φέτος ότι το Φόρουμ αποτελεί αναγκαιότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας», δήλωσε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τονίζοντας ακόμη ότι πρόκειται πλέον για ένα θεσμό, ο οποίος κάθε χρόνο αποδίδει σημαντικές συνεργασίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

 

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν στο φόρουμ με δικό τους περίπτερο η Περιφέρεια Κρήτης και Δήμοι της Κρήτης για να προβάλλουν τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή τους.