Από σκουπίδια έως λάστιχα και …καναπέδες ανέσυραν οι εθελοντές δύτες από τον πυθμένα του ενετικού λιμανιού κατά τη διάρκεια του εθελοντικού καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού 2016» που έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο καθαρισμός διοργανώθηκε με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ και του παρόχου καταδυτικών υπηρεσιών Evelin Divers και τη συμμετοχή του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου.

Η διαδικασία διήρκεσε αρκετές ώρες και όπως πάντα, πολλά ήταν τα άχρηστα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το ενετικό λιμάνι.

«Η ανάληψη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών, πέραν των άλλων, αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού ως σημαντικότατου παράγοντα εξασφάλισης ενός καθαρού περιβάλλοντος», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου. Και συνεχίζει: «η διαρκής ενεργοποίηση των πολιτών και η ανάληψη κοινών δράσεων μπορεί να συντελέσει στην επίτευξη του στόχου της προστασίας από κάθε είδους ρύπανση των θαλασσών και των ακτών μας και γενικά του περιβάλλοντος. Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες σε αυτήν την κοινή δράση, καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου για την αρωγή του».

www.goodnet.gr