Old City from the Mount of the Olives

Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα αεροπορικώς, κατευθείαν από το Ηράκλειο από 9 έως 16 Ιουλίου 2016.

Με την πνευματική καθοδήγηση και συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμου.
*** *** ***
Υπεύθυνος εκδρομής: Πρωτ. Γεώργιος Ατσαλάκης
Πρόγραμμα Εκδρομής
Σάββατο, 9 Ιουλίου: Μεταφορά με λεωφορείο από Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για Τελ-Αβίβ. Μεταφορά με λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, με ενδιάμεση στάση στον Τάφο του Αγ. Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα στη Λύδα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – γεύμα. Το απόγευμα προσκύνημα-ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στα εντός αυτού Πάνσεπτα Προσκυνήματα: Πανάγιο Τάφο, Αποκαθήλωση, Γολγοθά, Σπήλαιο Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού κ.α. Τα μεσάνυχτα, προαιρετικά, Θ. Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.
Κυριακή, 10 Ιουλίου: Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα συναντηθούμε με το Μακαριότατο Πατριάρχη, κ.κ Θεόφιλο. Στη συνέχεια, δια της Οδού του Μαρτυρίου, ξενάγηση στο Πραιτώριο, στη Φυλακή του Πέτρου, στην Προβατική Κολυμβήθρα και στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας.
Δευτέρα, 11 Ιουλίου: Ολοήμερη εκδρομή στη Γαλιλαία. Θα επισκεφτούμε τη Ναζαρέτ, την Κανά, την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ, την Ι.Μ. των Αγ. Αποστόλων στη λίμνη της Τιβεριάδος, το Όρος των Μακαρισμών και την Αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.
Τρίτη, 12 Ιουλίου: Το πρωί επίσκεψη στις Ι. Μονές Χοτζεβά, Σαρανταρίου Όρους, Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα του Ζακχαίου. Στην συνέχεια συμβολικό βάπτισμα στον Ιορδάνη στο πραγματικό μέρος της βαπτίσεως του Κυρίου.
Στη συνέχεια ξενάγηση στην Αγ. Σιών, στον Τάφο του Δαυίδ, το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, τον Οίκο Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και τέλος στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων, όπου ευρίσκονται και τα Τεμένη του Ομάρ και Έλ – Άκσα.
Τετάρτη, 13 Ιουλίου: Το πρωί εκδρομή στην περιοχή της Βηθλεέμ. Θα επισκεφτούμε τη Βασιλική και το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού, το Σπήλαιο των Νηπίων, το χωριό των Ποιμένων και τις Ι. Μονές Αγ. Θεοδοσίου, Αγ. Σάββα , Προφήτου Ηλία, Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια επίσκεψη στον Τάφο της Παναγίας στη Γεσθημανή, τον Κήπο της Προδοσίας, τον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, το Όρος των Ελαιών, τη Μικρή Γαλιλαία και τον Τόπο της Αναλήψεως.
Πέμπτη, 14 Ιουλίου – Παρασκευή, 15 Ιουλίου: Προαιρετική διήμερη εκδρομή στο Όρος Σινά.
Σάββατο, 16 Ιουλίου: Το πρωί ελεύθερο. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή, με κατευθείαν πτήση, στο Ηράκλειο. Μεταφορά με λεωφορείο στην Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο.

Τιμή Συμμετοχής: 780 €
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:
– Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Τελ Αβιβ – Ηράκλειο.
– Οι διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ σε 2κλινα δωμάτια, με πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως σε ξενοδοχείο στην Πύλη της Δαμασκού (Κεντρική πύλη εισόδου της παλιάς πόλης)
– Ξεναγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα και η ανάβαση στο όρος Θαβώρ, με ταξί.
– Συνοδός Γραφείου και ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων 70€, φιλοδωρήματα και η προαιρετική διήμερη εκδρομή στο Όρος Σινά, με σχετική τροποποίηση του προγράμματος και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
Απαραίτητο ταξιδιωτικό έγγραφο η προσκόμιση Διαβατηρίου

Πληροφορίες – Εγγραφές: Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως
9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. στον Πρωτ. Βασίλειο Περουλάκη
τηλ. 28410 32320 και 6945 554435