Την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη τιμά σήμερα η Σητεία, σε μια διπλή εκκλησιαστική γιορτή, αφού μαζί με τον εορτασμό της προστάτιδας Αγίας, η πόλη και η επαρχία υποδέχεται το νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο.

Χθες το απόγευμα έγινε η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη στην πόλη της Σητείας παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη και του Δημάρχου Σητείας Θεόδωρου Πατεράκη, ενώ παρόντες ήταν οι ιερείς της πόλης και της επαρχίας καθώς και πλήθος κόσμου.

«Οι κάτοικοι της πόλης της Σητείας σας υποδέχονται σήμερα στη Σητεία με το νέο σας τίτλο στον καινούριο ρόλο που κληθήκατε να αναλάβετε μετά την ομόφωνη εκλογή σας από την Ιερά Σύνοδο Κρήτης. Σας καλωσορίζουμε διακατεχόμενοι από αισθήματα χαράς, συγκίνησης, εκτίμησης στο πρόσωπό σας και σεβασμό σε ‘σας και στο θεσμό, τον οποίο καλείστε να υπηρετήσετε. Με την εκλογή σας ξεκινά μια νέα περίοδος για τη ζωή σας, αλλά συγχρόνως ξεκινά και μια νέα εποχή για πνευματική εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή των πολιτών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Δήμαρχος, υποδεχόμενος τον κ. Κύριλλο. O Δήμαρχος Σητείας πρόσφερε στο Μητροπολίτη αρχιερατικό εγκόλπιο μαζί με τις ευχές πολιτών και αρχών για μακροημέρευση και μια ευλογημένη διακονία στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. «Καλώς ορίσατε στην πόλη μας. Να είστε υγιής και δυνατός. Άξιος», τόνισε.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την υποδοχή και την παρουσία τους, τον πατέρα Φιλοκτήμωνα, εκπρόσωπο του ιερού κλήρου της περιοχής, τον ηγούμενο της Πατριαρχικής Μονής Τοπλού Φιλόθεο, τον κλήρο και το λαό καθώς και τους εκπροσώπους των στρατιωτικών όπλων και σωμάτων ασφαλείας για την παρουσία τους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ