Η Σητειακιά Ελ. Πετρουλάκη θριαμβεύτρια στα 10 χλμ. wind

φωτογραφία αρχείου

Οπως και ο Καλλίας στους άντρες έτσι και η Ελευθερία Πετρουλάκη, μετά την περσινή νίκη στα 5χλμ έτρεξε στα 10 χλμ. και έφτασε πρώτη στον τερματισμό σε 35.58. Η Ιταλίδα Σάρα Γκαλιμπέρτι ήταν δεύτερη με 36.21. Η Αναστασία Καρακατσάνη, νικήτρια στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις ήταν τρίτη με 36.47.

Την πρόθεση της του χρόνου να πάρει μέρος στο μαραθώνιο, εξέφρασε η Ελευθερία Πετρουλακη: «Δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχω στον αγώνα. Τελευταία στιγμή αναγκάστηκα να πάρω μέρος στον αγώνα. Πέρυσι νίκησα στο 5άρι και εφέτος στο 10άρι είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη», είπε και συμπλήρωσε:«Του χρόνου ή τον επόμενο χρόνο θα ήθελα να πάρω μέρος στην Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου».

Η τρίτη στα 10 χλμ. Αναστασία Καρακατσάνη, δήλωσε: «Είμαι σε περίοδο προσαρμογής, αλλά στην κούρσα είχα άγχος μετά τις πέντε νίκες και με επηρέασε. Πήγα γρήγορα στην αρχή και μετά έμεινε από δυνάμεις…»

Η Ιταλίδα Σάρα Γκαλιμπερτι μετά τον τερματισμό, δήλωσε: «Ειμαι πολύ χαρούμενη διότι ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας αν και δύσκολος. Εχω συνηθίσει να τρέχω στο Μιλάνο που η διαδρομή είναι επίπεδη. Εδω υπήρχαν πολλές ανηφόρες αλλά το τοπίο είναι υπέροχο. Δεν νομίζω να επιστρέψω για τον Μαραθώνιο καθώς τον θεωρώ πολύ δύσκολο αγώνα, αλλά σίγουρα θα επιστρέψω στην Αθήνα για διακοπές».