Πλούσιος ο απολογισμός του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας

Την Κυριακή διεξήχθη η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ίτανος». Συμμετείχαν μέλη του σωματείου καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Προήδρευσε ο κ. Φειδίας Κοντεμενιώτης, ο οποίος καλωσόρισε τους παριστάμενους και ακολούθως ανέγνωσε μήνυμα του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Λασίθι κ. Εμμ. Θραψανιώτη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης προέβη σε έναν αναλυτικό απολογισμό του πρώτου έτους λειτουργίας του Συλλόγου.

Ο κ. Καλαμπόκης υπενθύμισε τους λόγους δημιουργίας του σωματείου και είπε ότι τα τελευταία χρόνια καταγραφόταν μία εξελισσόμενη απαξίωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας σε τέτοιο βαθμό ώστε να διακυβεύεται ακόμη και η ίδια η ύπαρξή του. «Η ανάγκη στήριξης και αναβάθμισής του, βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας οδήγησε το 2017 στη δημιουργία του Συλλόγου. Η λειτουργία του περιλαμβάνει δύο άξονες, τον θεσμικό -εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία και τον υποστηρικτικό, αφού η ύπαρξη του δημιούργησε τον τρόπο υποστήριξης, παρακάμπτοντας πολλές φορές και το χρονοβόρο γραφειοκρατικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, σε επίπεδο θεσμικό έγιναν συναντήσεις του Δ.Σ. με -μεταξύ άλλων- την ΥΠΕ Κρήτης, την Περιφέρεια, τον Δήμο Σητείας, την διοίκηση του ΕΚΑΒ, την διοίκηση των νοσοκομείων Λασιθίου. Στη διάρκεια των συναντήσεων ετέθησαν το πολύ σοβαρό θέμα της διοικητικής αυτονομίας του Νοσοκομείου Σητείας, με έμφαση το ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Σητείας, η έλλειψη αξονικού τομογράφου και η αναγκαιότητα κτηριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου», επεσήμανε.

 

Τα οικονομικά

Σημαντική είναι όμως και η οικονομική προσπάθεια του Συλλόγου για να συγκεντρωθούν χρήματα και να γίνουν δράσεις, παρεμβάσεις, προμήθειες και γενικότερα ενέργειες στήριξης του Νοσοκομείου σε αυτόν τον ένα χρόνο καθώς και ιδιαίτερη θετική η ανταπόκριση του κόσμου. Ο Σύλλογος -ως γνωστόν- δε διαθέτει πόρους, επομένως η όποια δράση στηρίζεται στις συνδρομές των μελών του, στις δωρεές και τις προσφορές του κόσμου.

Το σύνολο των εσόδων ανήλθε στα 36.295,30 €, το σύνολο των δαπανών στα 29.732,55 € και το σύνολο του ταμειακού διαθεσίμου στα 6.562,75 €.

Αναλυτική αναφορά έκανε η Ταμίας του Συλλόγου κ. Μαρία Αεράκη. Επίσης το μέλος του Δ.Σ. κ. Δέσποινα Λουτσέτη στάθηκε στην σπουδαιότητα προμήθειας του προαναφερθέντος εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Σητείας μέσω του Συλλόγου και το μέλος κ. Κων.Βασιλάκης ενημέρωσε για την δράση συλλογής ελαιολάδου.

Στην συνέλευση συμμετείχαν και έλαβαν τον λόγο μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Εμμανουήλ Μιχελάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Λαντζανάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Καραμανωλάκης, Χαράλαμπος Σαρίδης, ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας κ. Μιχάλης Περάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μαμαντόπουλος. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων αποτέλεσε η στήριξη στο Σύλλογο και στο Νοσοκομείο Σητείας.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ