Προσπάθειες να λειτουργήσει από φέτος το 7ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λειτουργήσει από φέτος το 7ο νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου. Όπως είπε πάντως στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εμμ. Μακράκης, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση μίσθωσης του κτηρίου που επελέγη, μετά από σχετική προκήρυξη διαγωνισμού, που έκανε ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Αρχές του έτους η επιτροπή καταλληλότητας έκρινε τα τρία κτήρια που προσφέρθηκαν από ιδιώτες, απέρριψε μία ένσταση που είχε κατατεθεί και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Το κτήριο, το οποίο η επιτροπή προέκρινε ως κατάλληλο βρίσκεται στην οδό Στρ. Κόρακα και, εφ’ όσον μισθωθεί και γίνουν οι απαραίτητες μετασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει, θα καλύψει εγγραφές παιδιών που κατοικούν στην περιοχή του Μύλου (όπου ήδη λειτουργεί το 2ο Νηπιαγωγείο, αλλά με λίγα παιδιά λόγω στενότητας χώρων) μέχρι και το Αμμούδι.

Αναμένεται ότι εντός των ημερών θα καθοριστούν και οι όροι της μισθωτήριας σύμβασης, για να ενοικιαστεί το συγκεκριμένο κτήριο, εφ’ όσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, εξήγησε ο κ. Μακράκης.

Το 7ο νηπιαγωγείο θα είναι διθέσιο και αναμένεται ότι εκεί θα μπορούν να εγγραφούν μέχρι 50 νήπια και προνήπια…

Θα πρέπει σύντομα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μακράκης, να διευκρινιστεί από πλευράς του Δήμου αν θα μισθωθεί το κτήριο και αν οι μετασκευές που απαιτούνται θα ολοκληρωθούν τέλος Αυγούστου, που θα ξεκινήσει η λειτουργία του, ώστε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης να δώσει το ΟΚ για τις εγγραφές των παιδιών, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επαναληφθεί η κήρυξη αναστολής λειτουργίας του…

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ