Όταν έρθει ο πλαστικός τάπητας της Αμμούδας θα αφήσουν να ξεραθεί το χόρτο στο στάδιo για εξοικονόμηση νερού

Το θέμα το οποίο βρίσκεται στο προσκήνιο αυτό το διάστημα στον ΑΟΑΝ δεν είναι άλλο από το γηπεδικό έπειτα και από τις πληροφορίες οι οποίες είχαν φτάσει στους ανθρώπους της ομάδας για ξήρανση του χλοοτάπητα στο στάδιο του Αγίου Νικολάου και φυσική της έδρα λόγω λειψυδρίας, όπως αναφέραμε και σε σχετικό ρεπορτάζ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μελών του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου τη Δευτέρα, το συγκεκριμένο θέμα παρ’ ότι ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα υπόλοιπα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να σταθούν εμπόδιο σε οποιοδήποτε αθλητικό σωματείο του δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά παράλληλα πρέπει να βρουν και την καλύτερη δυνατή λύση για το κόστος της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα του χλοοτάπητα στο στάδιο Αγίου Νικολάου το οποίο τους απασχολεί έντονα τέτοια περίοδο τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το συγκεκριμένο ζήτημα. Επισήμανε ότι το πρόβλημα λειψυδρίας και η έλλειψη νερού στο δήμο είναι μεγάλη τον τελευταίο καιρό και στη συνέχεια ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον εργολάβο του γηπέδου της Αμμούδας ο οποίος έχει ημερομηνία παράδοσης 15 Ιουλίου, ενώ το αργότερο το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το έργο είναι 30 Αυγούστου. Μοναδικός λόγος να καθυστερήσει περισσότερο είναι να μην έρθει ο πλαστικός χλοοτάπητας όπως έχει παραγγελθεί από την Ιταλία αλλά τόνισε ότι έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες στο να καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου για το λόγο αυτό. Μάλιστα, πριν από περίπου ένα μήνα έγινε η παραγγελία του πλαστικού χλοοτάπητα πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες θα βρίσκεται στην Κρήτη και το μόνο που θα μένει είναι η τοποθέτησή του, η οποία θα είναι πλέον ζήτημα μερικών ημερών.

Ο κ. Ραφαϊλάκης ανέφερε ότι στην εργολαβία της Αμμούδας προβλέπεται και περίφραξη του γηπέδου που σημαίνει ότι θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ομάδων που θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν για τις υποχρεώσεις τους ανεπίσημες και ίσως επίσημες, καθώς έχει αποδυτήρια, αναμένεται να υπάρχει φωτισμός κλπ.

Στάθηκε στο ότι μέχρι χθες δεν είχε παρθεί καμία απόφαση να ξεραθεί το γήπεδο και ήταν σαν σκέψη, προκειμένου να γλιτώσει ο δήμος τα κυβικά νερού σε μια δύσκολη περίοδο αυτό το καλοκαίρι, από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμο το γήπεδο της Αμμούδας. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει επανασπορά κάτι που τώρα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και μέσα Νοεμβρίου να είναι και πάλι το στάδιο έτοιμο να χρησιμοποιηθεί. Τα προηγούμενα χρόνια θύμισε τις μεγάλες προσπάθειες οι οποίες έγιναν ώστε να συντηρηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας, όμως μέσα Ιουλίου οι προσπάθειες απέτυχαν, καθώς με τα βιολογικά φάρμακα (δεν επιτρέπεται σε γήπεδο σε απόσταση από κατοικημένη περιοχή 50 μ. η χρήση χημικών φαρμάκων) δεν κατάφεραν να καταπολεμήσουν τον μύκητα που εμφανίζεται και πολύ πιθανόν να συμβεί και φέτος, κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα γήπεδα του δήμου με φυσικό χλοοτάπητα και θα ανακοινωθούν τα ακριβή ποσά και το κόστος της συντήρησής του τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχει μειωθεί το πότισμα αρκετά όπως και στα άλλα γήπεδα, όμως είναι ικανό να το κρατήσει σε καλή κατάσταση και όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία, αυτό θα συνεχιστεί ώστε να συντηρηθεί στοιχειωδώς και να μην ξεραθεί μέχρι τουλάχιστον να έρθει ο πλαστικός χλοοτάπητας της Αμμούδας από την Ιταλία. Μόλις όμως αυτό συμβεί και είναι όλα εντάξει και έχουν εξασφαλιστεί οι προπονήσεις των ομάδων, καθώς δεν είναι μόνο ο ΑΟΑΝ, αλλά πρόβλημα θα έχει και ο στίβος, αλλά και διαιτητές ποδοσφαίρου εθνικών κατηγοριών οι οποίοι έχουν τεστ τον Αύγουστο, θα προχωρήσουν στο πλάνο που υπάρχει για την εξοικονόμηση νερού.

Υπάρχει ένα πολύ μικρό ρίσκο, καθώς σε τίποτα δεν μπορεί να είναι κάποιος απόλυτα βέβαιος η Αμμούδα να μην είναι έτοιμη τέλος Αυγούστου, όμως με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν με τη λειψυδρία αναμένεται να το πάρουν.

Ήδη στον ΠΑΟΔΑΝ σκέφτονται την καλύτερη δυνατή λύση για τον προβληματικό χλοοτάπητα του σταδίου, ώστε να μην γίνεται σπορά, αλλά να τοποθετηθούν εμφυτεύματα χόρτου τα οποία θα χρειάζονται λιγότερο νερό και είναι πιο ανθεκτικά σε μύκητες κλπ. και μπορεί να είναι πιο ακριβή επιλογή, αλλά σε βάθος χρόνου θα υπάρχει κέρδος, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δουν στο μέλλον.