Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη, μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για ένα σημαντικό θέμα αυτό της προσπάθειας δημιουργίας Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στη Σητεία. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στον Δήμο με την συμμετοχή αρκετών εμπόρων, του Δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη και του μελετητή  κ. Νίκου Δρακωνάκη. Μετά την συνάντηση κατά την οποία εκφράστηκε από το σύνολο των παραβρισκόμενων η θετική βούληση για την επίτευξη αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, συνεχίζονται οι επαφές με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ώστε να υπάρξει ενημέρωση όλων.

Όπως τόνισε η κ. Νικητάκη, τα μηνύματα, οι αναφορές και οι θέσεις των επαγγελματιών είναι πολύ θετικά κι αναδεικνύουν την σημασία της προσπάθειας και της προοπτικής δημιουργίας και λειτουργίας ανοικτού κέντρου εμπορίου στην Σητεία. Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους πολλές επιχειρήσεις κι έχει συμπληρωθεί βέβαια ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό και δύσκολο εγχείρημα η δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου στην πόλη μας. Η αγορά της Σητείας ενδείκνυται για κάτι τέτοιο διότι είναι μία μαζεμένη αγορά. Εμείς σαν Δ.Σ. «τρέχουμε» αυτή την προσπάθεια στο πλαίσιο όσων προβλέπονται. Διαπιστώνουμε ότι οι συνάδελφοι θέλουν να γίνει κάτι διαφορετικό στην αγορά μας, είναι πολύ θετικοί. Αυτό μας χαροποιεί πολύ. Είναι δύσκολο να μπορούν να συνεργαστούν επιχειρήσεις μεταξύ τους, κάτι που επετεύχθη  στη δική μας αγορά. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους αρμοδίους ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες κι ό,τι χρειάζεται για να υποβληθεί ο φάκελος έως τον Σεπτέμβριο. Η έγκριση του είναι ένα ζητούμενο, είναι επαναλαμβάνω δύσκολο το εγχείρημα, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και βέβαια πρέπει να τηρούνται όλοι οι αυστηροί όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Είναι χρηματοδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ 2014 -2020, από το Υπουργείο Οικονομίας κι Ανάπτυξης. Σκοπό έχει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση της αγοράς και την απόκτηση ταυτότητας. Να οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός αυτής της περιοχής. Προβλέπει την υιοθέτηση έξυπνων εφαρμογών, δημιουργία ειδικού portal με όλες τις επιχειρήσεις και σχετική ενημέρωση για εκδηλώσεις, προωθητικές ενέργειες κλπ. Στόχος της όλης δράσης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής που αναπτύσσεται το ανοικτό κέντρο εμπορίου» σημείωσε η κ. Νικητάκη.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ