Θετικές εντυπώσεις οι αθλητές της σχολής «East Fighters» σε αγώνες στο Ηράκλειο

dav

Διεθνές Τουρνουά αγώνων πάλης «MMA GREECE-RUSSIA» πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις εγκαταστάσεις του «Thalassa Magic» στην Αμμουδάρα στις 6 Οκτωβρίου και παράλληλα έγιναν 11 διασυλλογικοί αγώνες πυγμαχίες-Kick Boxing Κρήτης. Ο χώρος που φιλοξένησε τους αγώνες γέμισε από κόσμο, αθλητές, προπονητές, συνοδούς και αρκετούς θεατές που ήθελαν να δουν από κοντά τις «μάχες» στο ρινγκ και τους ντόπιους αθλητές.
Μέσα στους 10 συλλόγους πυγμαχίας και king boxing που συμμετείχαν στους αγώνες το παρών έδωσε και η σχολή του Μιχάλη Κανακουσάκη East Fighters. Ο νεαρός δάσκαλος της Αγιονικολιώτικης σχολής έφερε στο Ηράκλειο τέσσερις αθλητές ενισχύοντας άλλη μια προσπάθεια διοργάνωσης αγώνων στο νησί μας. Από τους τέσσερις αγωνίστηκαν οι τρεις με την εικόνα που παρουσίασαν οι άπειροι αθλητές που πυγμάχησαν στο ρινγκ ήταν τηρουμένων των αναλογιών πάρα πολύ καλή. Οι Ευστάθος Καραδημητρίου και Πελοπίδας Κακογιαννάκης εισέπραξαν για πρώτη φορά την πολύτιμη αυτή αίσθηση συμμετοχής, σε αγώνες, ενώ ο Ιωάννης Μενεγάκης το είχε ξανά ζήσει. Τα παιδιά από τον Άγιο Νικόλαο ανέδειξαν την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιείται στην σχολή East Fighters του Μιχαήλ Κανακουσάκη, καθώς Και οι τρεις στάθηκαν επάξια στο ρινγκ με καλή τεχνική κατάρτιση.
Το τουρνουά περιελάμβανε ξεχωριστούς αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον και παρουσία γνωστών Ρώσων και Ελλήνων αθλητών. Αθλητές πάλης που έχουν διακριθεί και πήραν μέρος να είναι είναι μεταξύ άλλων οι: Anatoly Dacayev, Αριστομένης Νικόλαος, Gorbunov Viatseslav, Παρασκευάς Βάκλας, Gennady Zuev-Siaman και Ευστράριος Αυγενάκης. Στο δυνατό ρωσικό event που πραγματοποιήθηκε με Ρώσους μαχητές απέναντι σε Έλληνες έλαβαν μέρος 3 αθλητές του ‘Combat Jiu Jitsu Hellas’. O βενιαμίν της ελληνικής αποστολής, 17 ετών Νίκος Μπούλης αγωνίστηκε απέναντι στον Ρώσο Anatoly Dagayev στα -70 κιλά με όρους ΜΜΑ. Βρέθηκε από την αρχή μπροστά στο ματς και παρότι αιμόφυρτος στον τελευταίο γύρο κατάφερε να σηκώσει ψηλότερα την ελληνική σημαία μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο. Ο Πάρης Βάκλας επηρεασμένος από παλαιότερο τραυματισμό δεν κατάφερε να πάρει μια σίγουρη νίκη, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Αναμένεται ωστόσο ρεβάνς στην Μόσχα. Ο Στράτος Αυγερινάκης έπαιξε δυναμικό ματς με Ρώσου αντίπαλο, αλλά και πάλι ένας τραυματισμός δεν τον άφησε να πιάσει την απόδοση που θα ήθελε και μπορούσε.

Οι παγκρήτοι αγώνες:
1) Ο Παύλος Δεμέτζος την σχολής Ανδρέας Γιαννακόπουλος 75 κιλά, 21 ετών με τον Κωνσταντίνο Παντελιδάκη της σχολής Α.Σ. Μαρκόπουλος 77 κιλά, 21 ετών ήρθαν ισόπαλοι και μοιράστηκαν τα μετάλλια.
2) Νικόλαος Πιτσούλης της σχολής Α.Σ. ΠΑΓΚΑΡΑΤΙΟ 77 κιλά 18 ετών ηττήθηκε από τον Στέργιο Τσαγκαράκη του Α.Σ. ΤΑΛΩΝ 79 κιλά, 16 ετών.
3) Σπουδαία νίκη του Ιωάννη Μενεγάκη της σχολής του Μιχάλη Κανακουσάκη East Fighters 62 κιλά, 30 ετών απέναντι στον Μενέλαο Θεοδωρακάτο του ΜΑΓΝΗΣ 62 κιλά, 23 ετών. Ήταν μια καθαρή νίκη με τον Αγιονικολιώτη μαχητή να έχει δυνάμεις και αντέχοντας στους τρεις γύρους με καλές άμυνες, βγάζοντας παράλληλα κάποια καλά χτυπήματα που του απέφεραν τους πόντους νίκης.
4) ο Άγγελος Μάτσας του Α.Σ. ΠΑΓΚΑΡΑΤΙΟ 61 κιλά, 15 ετών έκαμψε την αντίσταση του Βασίλειου Γαϊτάνη της σχολής ΜΑΓΝΗΣ 65 κιλών 16 ετών.
5) Νίκη για τον Αλέξανδρο Οικονομάκη του ΜΑΓΝΗΣ 72 κιλά, 20 ετών απέναντι στον Θεόδωρο Αντωνάκη του Α.Σ. ΠΑΓΚΑΡΑΤΙΟ 73 κιλά, 18 ετών.
6) Στο ζευγάρι Παναγιώτης Χαρίτος της σχολής ΠΥΞ ΛΑΞ 64 κιλά, 18 ετών αναδείχθηκε νικητής του Αναστάσιου Καλαϊτζηδάκη της ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ του Γ. Μανιά 63 κιλά, 33 ετών.
7) ισόπαλος ήταν ο αγώνας του Νικόλαου Γκιόκα της σχολης ΚΟΥΓΙΟΥΜΙΤΖΑΚΗ 77 κιλά, 17 ετών με τον Σταύρο Μπαγκαντάκη του Α.Σ. ΠΑΓΚΑΡΑΤΙΟ 80 κιλά 20 ετών.
8) χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και το ζευγάρι του Βασίλειου Κουρμαδιά των ΠΥΞ ΛΑΞ 65 κιλά, 17 ετών με τον Βασίλειο Βερυκάκη της ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΤΟΥ Γ. Μανιά 71 κιλά, 17 ετών.
9) ο Ελευθέριος Μυρσιλάκης της ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ(Γ. Μανιάς) 88 κιλά, 15 ετών νίκησε τον Ραφαήλ Σηφάκη της σχολής ΠΡΕΝΤΟΥΛΗ 84 κιλά, 16 ετών.
10) σπουδαία εμφάνιση για τον πρωτοεμφανιζόμενο σε αγώνας Ευστάθιο Καραδημητρίου της σχολής East Fighters του Μιχαήλ Κανακουσάκη 82 κιλών και 23 ετών, ο οποίος παρά την απειρία έβγαλε καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, πήρε πόντους από τεχνικά χτυπήματα με καλή πυγμαχία και στάθηκε επάξια και στους τρεις γύρους απέναντι στον Ευάγγελο Μπαλτσόγλου της σχολής Α.Σ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ των 84 κιλών, 25 ετών. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο με αποτέλεσμα και οι δύο αθλητές να πάρουν μετάλλιο.
11) τελευταίος αλλά όχι και σε ενδιαφέρον και θέαμα ήταν ο αγώνας του ταλαντούχου Πελοπίδα Κακογιαννάκη της σχολής East Fighters του Μιχαήλ Κανακουσάκη 78 κιλών και 17 ετών απέναντι στον Νικόλαο Καλλιγιάννη του Α.Σ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ 75 κιλών 17 ετών. Ο Αγιονικολιώτης μαχητής με μόλις κάποιους μήνες ενασχόλησης με το αντικείμενα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με επιτυχημένα χτυπήματα χέρια και πόδια, καλές άμυνες και πολλούς κερδισμένους πόντους από καλούς συνδυασμούς χτυπημάτων. Όμως υστέρησε στην φυσική κατάσταση, γι αυτό έχασε την καθαρή νίκη και ο πιο μαθημένος σε αγώνες αντίπαλος του στο τέλος του 3ου γύρου μπόρεσε και έφερε τον αγώνα σε ισοπαλία. Παρόλα αυτά ο εξελίξιμος μαχητής από τον Άγιο Νικόλαο πήρε το παρθενικό του μετάλλιο στον πρώτο του αγώνα.

dav

 

0 Μιχάλης Δελληγιαννάκης
Είναι από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους των πολεμικών τεχνών στην Κρήτη, πρωταθλητής mma με ενασχόληση και με την πυγμαχία king boxing και πάλη ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης ή αλλιώς Mike Κροκόδειλος όπως τον γνωρίζουν ήταν ένας εκ των διοργανωτών της υπέροχης βραδιάς το Σάββατο στο Thallasa magic. Ο κ. Δεληγιαννάκης μας παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη πριν την έναρξη της λαμπερής διοργάνωσης, αναλύοντας μας κάποια πράγματα που αφορούν το αντικείμενο την φιλοσοφία του ίδιου αλλά και των σχολών που συμμετέχουν, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον προπονητή Μιχάλη Κανακουσάκη που διατηρεί την σχολή East Fighters στον Άγιο Νικόλαο.
«Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας ονομάζομαι Μιχάλης Δεληγιαννάκης είμαι από το Ηράκλειο με ξέρουν όλοι σαν Κροκόδειλο. Είμαι παλιός αθλητής της πυγμαχίας, king boxing, πάλης και των μικρών πολεμικών τεχνών. Οι αγώνες δεν θα είναι με ένα στυλ μόνο περιλαμβάνει πυγμαχία και king boxing ενώ θα γίνουν και τρεις πολύ δυνατοί επαγγελματικοί αγώνες ΜΜΑ με τρεις Έλληνες από την Θεσσαλονίκη ψηλού επιπέδου οι οποίοι πρόσφατα γύρισαν από αγώνες στο εξωτερικό και την Λιθουανία και ομάδα από την Μόσχα τρεις Ρώσοι επίσης πολύ δυνατοί αθλητές και δίνουν αγώνες στα 70, 85 και 100+ κιλών. Οι ρώσοι είναι πολύ ευχαριστημένοι που τους προσκαλέσαμε για να κάνουμε αγώνες και να δείξουν τις ικανότητες τους εκτός χώρας τους που το ΜΜΑ οι αλλιώς μικτές πολεμικές τέχνες είναι το δεύτερο πιο δημοφιλέστερο στην Ρωσία μετά το χόκεϊ επί πάγου. Τα αθλήματα της πυγμαχίας, king boxing είναι ανεβασμένα αλλά ιδιαίτερα ανεβασμένο είναι οι μικτές πολεμικές τέχνες.
Θα παίξουν και δικοί μας αθλητές εδώ από το Ηράκλειο από τον Άγιο Νικόλαο του Μιχάλη Κανακουσάκη, Ρέθυμνο του Μαρκόπουλου και πολλών άλλων σχολών. Διοργανώνουμε συχνά αγώνες και διασυλλογικούς και επίσημους για να μπορούν παίρνουν και αρχάριοι μέρος και οι πιο προχωρημένοι. Προσδοκούμε να χτίσουμε ένα αθλητικό πνεύμα μεταξύ μας οι προπονητές και οι αθλητές, επειδή το άθλημα είναι δυναμικό όπως όλα αυτά των πολεμικών τεχνών πρέπει πάνω από όλα εμείς οι προπονητές να είμαστε ψύχραιμοι. Καλή είναι η νίκη, αλλά άμα δεν έρθει οφείλει ο αθλητής να δείξει ψυχραιμία κατανόηση και να συγχαρεί τον αντίπαλο του. Μας ενδιαφέρει πολύ στο κλίμα και την παιδεία που θα μεταλαμπαδεύσουμε εμείς οι δάσκαλοι και οι προπονητές απέναντι στους αθλητές μας. Το βασικότερο από όλα λοιπόν είναι αυτό και μετά από εκεί όποιος αθλητής μπορεί να προχωρήσει έχει ικανότητες και μπορεί να προχωρήσει σε ψηλότερο επίπεδο ασφαλώς εμείς θα τον βοηθήσουμε να τον στηρίξουμε και θα τον προωθήσουμε. Επαναλαμβάνω όμως ότι για εμάς μετράει να πλάσουμε αθλητές με αθλητικό πνεύμα με παιδεία και σεβασμό.
Το καλό για το άθλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετά γυμναστήρια και αρκετοί προπονητές στην Κρήτη. Μπορούν τα παιδιά να επιλέξουν που θα πάνε και ποιο άθλημα θα ακολουθήσουν. Παλαιότερα υπήρχαν με τα βίας δύο γυμναστήρια έπρεπε από όλο το Ηράκλειο μια μεγάλη πόλη να κάνει πολλά χιλιόμετρα ένας αθλητής. Τώρα σχεδόν σε κάθε γειτονιά έχει ένα γυμναστήριο, είναι θετικό αυτό διότι υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός σε αθλητικά πλαίσια χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια και κρατάμε τα παιδιά με χαμηλό προφίλ.
Ο αθλητής πρέπει να έχει χαμηλό προφίλ και ταπεινότητα, διότι όσες ικανότητες και να έχει, εάν δεν έχει αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να προχωρήσει. Γι αυτό κοιτάμε τα παιδιά να είναι προσγειωμένα διότι το άθλημα αυτό συντελεί σημαντικά στην διαπαιδαγώγηση τους. Τώρα που βρίσκονται σε μικρή ηλικία έχουν τον χρόνο και ασχολούνται, αργότερα ενδεχομένως να μην έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν, αλλά θα τους έχει ωφελήσει στην υγεία τους, το σώμα τους και το πνεύμα τους. Κάποιοι ξεκινάνε σε μεγάλη ηλικία όπως εμείς.
Χρειάζεται να υπάρχει ανταγωνισμός να γίνονται διοργανώσεις τους οποίους προχωράνε αποκλειστικά οι προπονητές όπως τους αγώνες σήμερα. Και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να κάνουμε μικρότερες διοργανώσεις, σε τοπικό επίπεδο, ίσως την άλλη βδομάδα να κάνουν προπονητικά sparring, τα οποία βοηθάνε τα παιδιά να έχουν καλύτερη απόδοση μετά την προπόνηση ώστε να ανεβούν επίπεδο.
Θέλω να πω και δύο λόγια για την προσπάθεια του Μιχάλη Κανακουσάκη και την εξαιρετική δουλειά του στην σχολή East Fighters στον Άγιο Νικόλαο. Με τον Μιχάλη έχουμε πάντα επικοινωνία και συνεργασία, ότι δράσεις κάνουμε πάντα τον έχουμε δίπλα μας, καταρχήν τον προσκαλούμε και αυτός ανταποκρίνεται. Συμμετέχει σε αγώνες με τους αθλητές του, όπως επίσης ότι κινήσεις κάνει ο Μιχάλης εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε σε ότι χρειαστεί. Βλέπω ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια, τον στηρίζουμε διότι θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί. Είναι ένας δάσκαλος με χαμηλό προφίλ ευγένεια σεβασμό και κάνει πολύ καλή δουλειά, γιατί με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις και βλέπω ότι οι αθλητές του ακολουθούν τον ίδιο σε αυτό τον δρόμο που ανέλυσα παραπάνω. Διατηρούμε πολύ καλή σχέση μέσα στα εξαιρετικά πλαίσια συνεργασίας.
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία αγάπη και κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν πολλά προβλήματα, εμείς τουλάχιστον ο καθένας από την πλευρά μας να μην τα αυξάνουμε αλλά να βοηθάμε προς την θετική κατεύθυνση. Να κοιτάμε την δουλειά μας την οικογένεια μας, να έχουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας όλοι οι άνθρωποι και να βλέπουμε στην καθημερινότητα μας χαμογελαστά πρόσωπα, ο Θεός να είναι μαζί μας, σας ευχαριστώ πολύ».