32 βρέφη εκτός Παιδικών Σταθμών στον Άγιο Νικόλαο και στη Νεάπολη

Ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τα αποτελέσματα της δεύτερης κατανομής, που αφορούν στα voucher. Οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν αίτηση για βεβαίωση θέσης, η οποία καταχωρήθηκε από την δομή του φορέα στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ μέχρι 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της ανακατανομής εκείνων που δεν είχαν διατεθεί.

Το σύνολο των vouchers που διατέθηκαν στην β΄ κατανομή έφτασε στις 33.150, όσες και οι αιτήσεις- βεβαιώσεις που υπεβλήθησαν. Ο δε προϋπολογισμός έφθασε από 205.000.000 € σε 233.500.000.

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου, λόγω της έλλειψης δομών συνολικά εκτός παιδικών σταθμών μένουν 32 βρέφη – 30 στον Άγιο Νικόλαο και 2 στη Νεάπολη, ενώ καλύπτονται όλες οι θέσεις των νηπίων (και μένουν και κάποιες κενές). Στην Κριτσά εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίου Νικολάου συνολικά θα φιλοξενηθούν 70 βρέφη, με 30 παιδιά συνολικά να μένουν τελικά εκτός του σταθμού. Από τα 70 εξυπηρετούμενα βρέφη, τα 50 είναι μέσω του ΕΣΠΑ και τα 20 με πληρωμή (τροφεία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι υπεύθυνοι της δομής, από αυτόν τον αριθμό ο Βρεφονηπιακός Αγίου Νικολάου δύναται να εξυπηρετήσει ακόμη 10 βρέφη, κάτι που θα μπορέσει να υλοποιηθεί μόλις προσληφθεί παιδαγωγικό προσωπικό από τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας.

Όσον αφορά στα νήπια, στον Άγιο Νικόλαο θα φιλοξενηθούν συνολικά 139 παιδιά, από τα οποία τα 60 θα είναι μέσω ΕΣΠΑ και τα 79 με πληρωμή (τροφεία). Μάλιστα, η σχετική δυναμικότητα είναι 146 θέσεις, οπότε μένουν κενές 7 θέσεις νηπίων.

– Στην Κριτσά ο Βρεφικός σταθμός θα πάρει 15 βρέφη, με τα 10 να είναι μέσω ΕΣΠΑ και τα 5 με πληρωμή. Στα νήπια θα πάρει 23, τα 15 μέσω ΕΣΠΑ και τα 8 με πληρωμή, ενώ μένουν ακόμη 10 κενές θέσεις, αφού η σχετική δυναμικότητα των νηπίων είναι 33.

– Στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Νεάπολης θα φιλοξενηθούν 11 βρέφη, με τα 5 να είναι από ΕΣΠΑ και τα 6 με πληρωμή, με 3 παιδάκια να μένουν εκτός και το ένα να έχει ειδοποιηθεί για να πάρει την θέση, οπότε εκτός μένουν 2 βρέφη. Θα φιλοξενηθούν επίσης 25 νήπια, τα 10 μέσω ΕΣΠΑ και τα 15 με πληρωμή.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ