Ποδοσφαιρικός αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό ανάμεσα στις ομάδες των Δικαστών, των Δικαστικών Υπαλλήλων και των Δικηγόρων Λασιθίου και των εργαζομένων στο Κατάστημα Κράτησης Νεαπόλεως, διοργανώνεται αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης «Περικλής Μελιδονιώτης». Ο αγώνας πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με κοινή πρωτοβουλία των δύο πλευρών, με όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατίθενται στο φιλόπτωχο ταμείο του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης.

«Μήνυμα» στήριξης

Όπως λέει σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Γιώργος Παραουλάκης, περιμένει να υπάρξει ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία. «Καλούμε τον κόσμο να έρθει στον αγώνα, με δεδομένο ότι όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό» προσθέτοντας πως μέσω του αθλητισμού θα περάσει και το «μήνυμα» στήριξης προς τους

συνανθρώπους μας που έχουν μια ανάγκη.

Δράσεις εξωστρέφειας

Ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Νεαπόλεως κ. Νίκος Βλάσσης από την πλευρά του, αναφέρει πως στόχος μέσα από τέτοιου χαρακτήρα εκδηλώσεις και δράσεις είναι «να κάνουμε ένα ‘άνοιγμα’ στην κοινωνία’. Ως Διεύθυνση, προωθούμε τέτοιες συνεργασίες (δράσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, κ.ά.) με διάφορους φορείς της τοπικής κοινωνίας που προωθούν την εξωστρέφεια». Όπως σημειώνει, είναι σημαντικό ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του φιλόπτωχου ταμείου των Φυλακών καθώς «το 20% περίπου των κρατουμένων είναι άποροι, δεν έχουν καθόλου χρήματα. Το φιλόπτωχο ταμείο εξυπηρετεί τις ανάγκες τους σε είδη υγιεινής, τσιγάρα, τηλεκάρτες, τα εισιτήρια τους για όταν αποφυλακιστούν και έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις».

«Να είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή την προσπάθεια»

«Μακάρι όλοι μας να είμαστε παρόντες σε αυτή την προσπάθεια, για να βοηθηθεί μια κοινωνία που το χρειάζεται» τονίζει ο κ. Βλάσσης. «Να ευχαριστήσω Δικαστές, Δικαστικούς Υπαλλήλους και Δικηγόρους αλλά και τους εργαζομένους από τα δύο Σωματεία του Καταστήματος Κράτησης για όλη αυτή την συνεργασία και για την διάθεση που επέδειξαν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ