Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και την εορτή του προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου. Συμπροσευχόμενος παρίστατο ο Σεβασμιώτατος Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Παρόντες ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι Αγ. Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, Σητείας κ. Θόδωρος Πατεράκης και Οροπεδίου Λασιθίου κ Γιάννης Στεφανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Παπαδάκης, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, τοπικών φορέων, συλλόγων και αρχών και πλήθος πιστών.

Τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη προσφώνησε ο Πανοσιολιότατος Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Π.Χ. που του προσέφερε δώρο, εκ μέρους του ιερού Κλήρου και των Μοναστικών Αδελφοτήτων της Μητροπόλεως.

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗ_20.10.2018
Αμέσως μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές και δώρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τους επισήμους και από πολίτες.