Περισσότεροι από 700 Βρετανοί μόνιμοι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο

Σε 300 με 400 υπολόγιζε ο Δήμαρχος  τους Βρετανούς, μονίμους κατοίκους στο Δήμο Αγίου Νικολάου… Η έκπληξη προήλθε από τα στοιχεία που του παρέθεσε η νέα υποπρόξενος του Βρετανικού Υποπροξενείου Κρήτης Αριστέα Χουρδάκη, με την οποία συναντήθηκε την Παρασκευή.

Λοιπόν, οι Βρετανοί, δηλωμένοι, μόνιμοι κάτοικοι στο δήμο, σύμφωνα με στοιχεία που χορήγησε η Αστυνομία στην κ. Χουρδάκη, αριθμούν τους 700! Σχεδόν διπλάσιοι απ’ όσους πίστευε και ο δήμαρχος.

Αριθμός, όμως, που μπορεί να είναι και μεγαλύτερος ακόμη, αφού εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλοι, όπως είπε η υποπρόξενος.

Στους 300 αριθμούν οι δηλωμένοι Βρετανοί, μόνιμοι κάτοικοι στο Δήμο Σητείας.

Περί τους 100 στο Δήμο Ιεράπετρας…

Πόσοι Βρετανοί κατοικούν μόνιμα στην Κρήτη; Είναι 8.000 και 50.000 συνολικά στην Ελλάδα,  είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η υποπρόξενος. Αριθμοί που εντυπωσιάζουν. Τί συνέπειες θα έχουν όλοι αυτοί, μετά την οριστική έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ε. Ενωση; Ουδείς μπορεί να προσδιορίσει ακόμη επακριβώς. Αν δεν υπογραφεί η σχετική συμφωνία που περνά από 40 κύματα μέσα από τη θυελλώδη διαπραγμάτευση της βρετανικής κυβέρνησης με την ηγεσία της Ε. Ένωσης. Κοντός ψαλμός, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, που η Μ. Βρετανία θα διαβεί τον Ρουβίκωνα…

Ν.τ.