Σύμφωνα με τους Meteokrites.gr, οι βροχές, κυρίως στη βόρεια και ανατολική Κρήτη, οι θυελλώδεις άνεμοι και το κρύο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, την Τετάρτη και την Πέμπτη!
Σας συστήνουμε να δείξετε την απαραίτητη προσοχή από σήμερα Τετάρτη μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης, λόγω των κατά τόπους έντονων βροχοπτώσεων (πιθανές σποραδικές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις) και των βόρειων – βορειοδυτικών ανέμων, που κατά τόπους θα αγγίζουν τα 8-9, ακόμα και 10 μποφόρ σε ευπαθείς περιοχές.

Σύστημα Ποσειδών

Να τονίσουμε ότι στο «κόκκινο» λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, βρίσκονται οι περιοχές στα βόρεια, ανατολικά και εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού, ενώ σχετικά με τον απόπλου των πλοίων, θα πρέπει να ενημερώνεστε από τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα υποχωρούν, ενώ από το Σάββατο το μεσημέρι προς απόγευμα και από τα δυτικά νοτιοδυτικά, αναμένονται νέες βροχοπτώσεις. Ο άστατος και βροχερός κατά διαστήματα καιρός, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Βίντεο: meteo.gr

Επειδή μας ρωτάτε σχετικά με τις μέρες που είναι κατάλληλες για την συλλογή ελαιοκάρπου, να σας πούμε συγκεκριμένα :
ΤΕΤΑΡΤΗ : Δεν πάμε γιατί σίγουρα θα μπούμε σε περιπέτειες.
ΠΕΜΠΤΗ : Πάμε στα νότια, κάποια δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού, ίσως και στ’ ανατολικότερα διαμερίσματα του νομού Λασιθίου, αν και θα κάνει κρύο και οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι (εσείς θα κρίνετε).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Να πάτε παντού. Θα κάνει πάντως αρκετό κρύο κυρίως στα βόρεια και υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες, στα προσήνεμα στο βοριά σημεία.
ΣΑΒΒΑΤΟ : Να πάτε παντού. Μετά το μεσημέρι τα δυτικότερα τμήματα του νομού Χανίων μάλλον θα έχουν θέμα.
ΚΥΡΙΑΚΗ : Μάλλον ημέρα ακατάλληλη (θα το ξανά δούμε).

Πιο αναλυτικά λοιπόν, για σήμερα Τετάρτη, αρχικά αναμένεται βροχερός ο καιρός στην βόρεια Κρήτη, ενώ καλύτερα τα πράγματα, θα είναι στα νότια. Από νωρίς το μεσημέρι, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση, με τις βροχές να εντείνονται στα βόρεια και ανατολικά και να έχουν την τάση να γενικευτούν. Πιθανές σποραδικές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!
Οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν και θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ ακόμα και ριπές 9-10 μποφόρ σε ευπαθείς περιοχές δεν αποκλείονται κυρίως από το απόγευμα και μετά!
Η θερμοκρασία σε πτώση.

Με Χειμωνιάτικο καιρό θα ξημερώσει η Πέμπτη! Οι βροχές θα εξασθενήσουν κάπως και θα περιοριστούν σταδιακά. Στα νότια η πιθανότητα να βρέξει κατά τόπους, είναι μικρή.
Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν αρκετά και θα εξασθενήσουν κι άλλο.
Οι άνεμοι που αρχικά στην ανατολική Κρήτη θα αγγίζουν κατά τόπους και τα 8-9 ίσως και 10 μποφόρ σε ριπές, θα εξασθενήσουν σταδιακά, πρώτα στα δυτικά κι από το απόγευμα παντού. Θα κάνει κρύο, αφού ο υδράργυρος σε πεδινά και παραθαλάσσια, δεν θα ξεπερνάει τους 13-15°C!