Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων

Μετά από συνεχείς μακροχρόνιες προσπάθειες των φορέων του Ρεθύμνου και μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτη παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μ. Λιονή και του Δημάρχου Αμαρίου κ. Π. Μουρτζανού, υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτη η παραχώρηση στην Περιφέρεια Κρήτης της χρήσης 13 ακίνητων του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων συνολικού εμβαδού 503 στρεμμάτων με τις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις τους,  που βρίσκονται στο Δήμο Αμαρίου.

Η παραχώρηση ορίζεται για χρονικό διάστημα 25 ετών με δυνατότητα παράτασης για 10 έτη. Σκοπός της παραχώρησης είναι η αξιοποίηση – αναβάθμιση – επαναλειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Ασωμάτων και η δημιουργία πρότυπου Αγροκτήματος επιδεικτικού χαρακτήρα.

Για όλα αυτά θα συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αμαρίου.

Τα τεμάχια Μεσονήσι, Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Κανακαρέ, Λουτρά και Πειραματικός θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αγροτική εκμετάλλευση χωρίς ανέγερση κτιρίων ή άλλων εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραχώρηση της Σχολής Ασωμάτων από το κράτος στην τοπική κοινωνία έγινε πράξη από αυτή την κυβέρνηση ικανοποιώντας το αίτημα των φορέων του Ρεθύμνου, που τέθηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2017, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα.

www.goodnet.gr