Αρκετές ήταν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Η διάρκεια και η ένταση τους προκάλεσαν κάποια προβλήματα.

Στην περιοχή Αδιάβατου στον δρόμο από τη Μονή Καψά προς το Γούδουρα λόγω κατολίσθησης μετά από έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν προβλήματα τόσο το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όσο και χθες σε μικρότερη όμως κλίμακα. Για να απομακρύνει τις πέτρες από το οδόστρωμα παρενέβη η υπηρεσία του Δήμου Σητείας.

Αλλά έσπευσε και χθες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πτώση δέντρου στην πάροδο, στον αγροτικό δρόμο από τη Σητεία προς το Πισκοκέφαλο.

ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ 33/1/19Συνεχίζονται τα προβλήματα στον δρόμο Ανάληψη – Γούδουρας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.Υπήρξαν και σήμερα κατολισθήσεις που αντιμετωπίστηκαν με μηχάνημα που έστειλε ο δήμος Σητείας .Παρακαλούμε τους οδηγούς να κινούνται προσεκτικά στο συγκεκριμένο σημείο , αλλά και σε άλλα σημεία του δρόμου.Το φαινόμενο αυτό είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα πράγμα που μας έχει προβληματίσει όλους .Όπως ανέφερε και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας για το νομό μας κος Γιάννης Γουλιδάκης ,η αντιμετώπιση του φαινομένου υπερβαίνει τις δυνατότητες του δήμου .Το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί σε όλα τα επίπεδα η αντιμετώπιση του.Ο δήμος Σητείας έχει ζητήσει από το υπουργείο εσωτερικών χρηματοδότηση 100.000 € από την προηγούμενη κακοκαιρία για παρεμβάσεις στις υποδομές .Λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει η περιοχή το πρόβλημα δεν αναμένεται να λυθεί σύντομα.

Gepostet von Nikos Lantzanakis am Donnerstag, 3. Januar 2019

Επίσης η παρέμβαση της υπηρεσίας απαιτήθηκε χθες και στην περιοχή του Σταυρωμένου, καθώς πέτρες έπεσαν και στο εκεί οδικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κοζυράκης, η υπηρεσία είναι σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβει όπου χρειαστεί.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ