Νέος γύρος καταθέσεων στα Χανιά για το κύκλωμα κοκαΐνης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε στα Χανιά. Χθες ξεκίνησαν οι καταθέσεις 21 ατόμων, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία.
Aπό την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθούν και να καταθέσουν άλλα 63 άτομα που επίσης αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ έχει ζητηθεί επιπλέον έλεγχος για να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες άλλων 60 περίπου τηλεφώνων που δεν βρέθηκαν κατά την πρώτη ανάκριση.
Οι κληθέντες σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση, ενώ για ορισμένους από αυτούς προκύπτουν ευθύνες πλημμεληματικού χαρακτήρα αναφορικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κλήση των 63 που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα. Ανάμεσα σε αυτούς εμπλέκονται άτομα για τους οποίους πιθανόν να προκύψουν στοιχεία για άμεση συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών μέσω του ξεπλύματος χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες με βάση τη δικογραφία υπάρχουν άτομα για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους στα Χανιά προχωρούσαν στη νομιμοποίηση (“ξέπλυμα”) παράνομου χρήματος που προέρχονταν από τη διακίνηση ναρκωτικών.
Σημειώνεται ότι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν προφυλακισθεί ήδη 11 άτομα, ενώ άλλα δύο αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικά μέτρα. (Χανιώτικα Νέα)