Ενάμιση μήνα θα διαρκέσουν τα έργα της ΔΕΥΑΑΝ, οι αγωγοί που τοποθετούνται θα παροχετεύουν τα όμβρια της οδού Δημοκρατίας

Ανοιχτή στην κυκλοφορία είναι η οδός Ρ. Καπετανάκη προς Επιμενίδου και Κριτσάς, μετά τα έργα της ΔΕΥΑΑΝ, για την τοποθέτηση αγωγών ομβρίων, που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου περιμετρικά του ελαιώνα, και αφορούν τη διοχέτευση των ομβρίων από την οδό Δημοκρατίας προς τον Ξηροπόταμο και προς την ακτή της Άμμου.

Παρά τις εργώδεις προσπάθειες του συνεργείου του εργολάβου, που εξελίχθηκαν υπό τη διαρκή επίβλεψη του μηχανικού της ΔΕΥΑΑΝ Γιώργου Παπαδάκη, δεν κατέστη εφικτό να ανοίξουν οι δρόμοι νωρίτερα, όπως είχε ανακοινωθεί, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στη γύρω περιοχή, δεδομένου ότι έμενε κλειστή μια από τις βασικές αρτηρίες εξόδου από την πόλη.

«Δυστυχώς, λόγω των πολλών εμποδίων που συναντήσαμε στην πορεία κατά την εξέλιξη των εκσκαφών, που απαίτησαν πολύ περισσότερη χειρονακτική εργασία, η εξέλιξη των εργασιών καθυστέρησε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εκτιμούσαμε στην αρχή», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Παπαδάκης, εξηγώντας ότι τα «εμπόδια» προέκυπταν στην διάνοιξη της τάφρου για την τοποθέτηση της σωλήνας των ομβρίων και αυτά αφορούσαν δίκτυα ΟΤΕ, ΔΕΗ αλλά και της Αποχέτευσης. Γύρω από τα εμπόδια αυτά απαιτείτο χειρονακτική εργασία με κομπρεσέρ κλπ. ώστε να μην προκληθούν άλλες ζημιές που θα καθυστερούσαν ακόμη περισσότερο την πρόοδο των εργασιών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα έργα στη Δημοκρατίας

Οι αγωγοί που τοποθετούνται στην περιοχή, έχουν ως σκοπό να παροχετεύουν τα όμβρια της οδού Δημοκρατίας (που έχει σοβαρό πρόβλημα απ’ αυτά) είτε από τον αγωγό που τοποθετήθηκε στην οδό Γουρνιών (συνδεόμενος με τον αγωγό της Ρ. Καπετανάκη που καταλήγει στην ακτή Αμμου), είτε από την οδού Θερίσου που συνδέεται με τον αγωγό της Επιμενίδου για να οδηγηθούν στην κοίτη του Ξηροπόταμου.

Ένα με ενάμιση μήνα εκτιμά ο κ. Παπαδάκης ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες, οι οποίες αφού ολοκληρωθεί και η σύνδεση στη συμβολή των οδών Ρ. Καπετανάκη, Κριτσάς και Επιμενίδου, θα μεταφερθούν στην οδό Δημοκρατίας. Η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου είναι να ολοκληρώσει το έργο τον ερχόμενο Μάρτιο. Αλλά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τους χρόνους προόδου των εργασιών από την έναρξη μέχρι σήμερα, και εφόσον δεν προκύψουν σοβαρά εμπόδια για να καθυστερήσουν, το έργο θα μπορούσε να παραδοθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, εκτιμά ο κ. Παπαδάκης.

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι εργασίες στην οδό Δημοκρατίας, που αφορούν επίσης εκσκαφές για τοποθέτηση αγωγού ομβρίων θα γίνουν από το ύψος της οδού Αργυροκάστρου μέχρι την οδό Θερμοπυλών, καθώς επίσης από το ύψος της οδού Γουρνιών έως την οδό Δ. Σολωμού (πιθανόν και μέχρι την Σωκράτους όπου θα τοποθετηθούν σχάρες).

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η οδός Δημοκρατίας στα τμήματα που θα εκτελούνται οι εργασίες θα κλείνει για την κυκλοφορία οχημάτων, τουλάχιστον για τις ώρες που θα γίνονται εργασίες. Αλλά το πώς θα οργανωθεί η κίνηση, θα εξεταστεί όταν μεταφερθούν τα συνεργεία στην Δημοκρατίας.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ