Με νέα μέσα θα συνεχιστεί η τουριστική προβολή του Δήμου Σητείας

Η παρουσίαση των δεδομένων που αφορούν την τουριστική προβολή της περιοχής του Δήμου Σητείας ήταν το θέμα που συζητήθηκε στον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας.

Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της ανανέωσης του υλικού που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον τρόπο διαφήμισης. Δηλαδή των video των φωτογραφιών, των κειμένων τα οποία δεν έχουν πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες που τα είδαν για πρώτη φορά στην διάρκεια των τριών τουριστικών σαιζόν που προηγήθηκαν. «Άρα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο ερέθισμα με μία διαφορετική εικόνα. Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε μία βαρύτητα στην ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από το Γεωπάρκο, εκμεταλλευόμενοι αυτό το “εργαλείο”. Με βάση αυτή τη λογική συμφωνήσαμε να γίνει μία προετοιμασία συγκεντρώνοντας υλικό για το Γεωπάρκο ώστε να δοθεί η δυνατότητα ανανέωσης του πληροφοριακού υλικού», διευκρίνισε.

Επίσης αποφασίστηκε τα κράτη – στόχοι στα οποία θα δοθεί έμφαση, να παραμείνουν τα ίδια αλλά να προστεθεί και η Αυστρία, «διότι οι Αυστριακοί έχουν μία τάση επίσκεψης στις περιοχές στις οποίες εμφανίζεται μία εναλλαγή στο είδος του τουρισμού που προσφέρει η περιοχή, ο λεγόμενος εναλλακτικός τουρισμός», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θ. Πατεράκης

Τα αποτελέσματα της παρουσίασης προκάλεσαν ικανοποίηση στα μέλη του ΔΣ του ΟΑΣ στην λογική ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαφήμισης αποδείχτηκε σωστός κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Σητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περιμένουμε να δούμε θετικά αποτελέσματα και την επόμενη χρονιά, παρά την αμφιλεγόμενη μέχρι στιγμής τουλάχιστον, άποψη που εκφράζεται από εμπλεκόμενους με τον τουρισμό και τον μεγάλο προβληματισμό για το 2019 σε ότι αφορά την χώρα προέλευσης των τουριστών στην Ελλάδα. Εμείς αισιοδοξούμε γιατί από την στιγμή που το μεγαλύτερο ρεύμα επισκεπτών στην περιοχή μας προέρχεται από την Σκανδιναβία, η όποια ίσως μείωση, δεν θα έχει αντίκτυπο στην περιοχή μας», τονίστηκε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ