Μια εξόχως τιμητική διάκριση επιφύλασσε για ένα Αγιονικολιώτη αξιωματικό η φετινή εκδήλωση της Λέσχης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. Μια διάκριση που σχετίζεται άμεσα με τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε το Λιμενικό Σώμα στο νησί το 2018 και για τις οποίες ο επικεφαλής του είχε καίριο και καθοριστικό ρόλο, συντονίζοντας εξαιρετικά δύσκολες επιχειρήσεις με χειρουργική ακρίβεια και οι οποίες απέφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα για την πορεία, το ρόλο και την παρουσία του Σώματος στο νησί.

Αναφέρομαι στον Αρχιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη, Διοικητή του Λιμενικού στην Κρήτη, ο οποίος τιμήθηκε κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

 

Τιμήθηκε μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Στην λαμπρότερη εκδήλωση της χρονιάς όπου παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτές, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, πολιτευτές, γενικοί γραμματείς, πρόεδροι Οργανισμών, επίτιμοι Αρχηγοί, Ναύαρχοι, κορυφαίοι αξιωματικοί όλων των Σωμάτων κ.α., τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο τουριστικός επιχειρηματίας (Hilton – costa navarino) Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και ο πλοιοκτήτης Δημήτρης Γκανάς, καθώς και αξιωματικοί που διακρίθηκαν στο καθήκον με πρώτο τον κ. Αλεξανδράκη.

 

Το Celine και το Noka…έφεραν την διάκριση

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αντιναύαρχος και επίτιμος  Α΄ Υπαρχηγός Πελοπίδας Αγγελόπουλος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις. Ειδικά για τους αξιωματικούς τόνισε πως υπήρξε η απόφαση του Αρχηγείου να βραβεύσει στελέχη του «που διακρίθηκαν κατά το προηγούμενο έτος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία, όσο και στο κοινωνικό σύνολο» και ανακοίνωσε:

Ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης Διοικητής 7ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κρήτης βραβεύεται για τον επιτυχή συντονισμό των Λιμενικών Αρχών Κρήτης, σε ευρύτατης κλίμακας επιχειρήσεις εντοπισμού και κατάσχεσης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, και πιο συγκεκριμένα:

Α) Την 02-03-2018 έλαβε χώρα ο εντοπισμός του Α/Κ σκάφους “CELINE STAR” σημαίας Συρίας νότια της Κρήτης και κατάσχεση επί αυτού 1,5 τόνων κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητα η οποία είχε αποκρυφτεί με αριστοτεχνικό τρόπο σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες με συνέπεια την σύλληψη του πληρώματος και κατάσχεση του σκάφους.

Β) Την 05-12-2018 μετά από πολύωρη επιχείρηση εντοπίσθηκε το Φ/Γ πλοίο “NOKA” σημαίας Συρίας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και μετά από έρευνες στο λιμάνι του Ηρακλείου, βρέθηκε και κατασχέθηκε στα κοντέινερ κατεργασμένη κάνναβη βάρους έξι τόνων καθώς και 3.500 δισκία “CAPTAGON” συνολικής αξίας άνω των 100.000.000 ευρώ.

Για τα ανωτέρω περιστατικά και δραστηριότητα, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει στον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ  Γεώργιο Αλεξανδράκη Διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κρήτης, τον έπαινο της βράβευσης, μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ ως και τον τόμο της ιστορίας Λ.Σ μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξιωματικών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία και εις ανώτερα.

 

«Στο πρόσωπο μου βραβεύεται όλο το προσωπικό της Κρήτης»

Το βραβείο παρέδωσε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και τομεάρχης Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης συγχαίροντας τον διακεκριμένο αξιωματικό, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και τον πρόεδρό της Αντιναύαρχο Πελοπίδα Αγγελόπουλο, σημειώνοντας: «Θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου βραβεύονται όλα τα Λιμεναρχεία της Κρήτης και το προσωπικό τους που 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 365 ημέρες το χρόνο επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Λ.Σ. Αυτό έχει πράγματι συντελέσει στο να δημιουργηθεί στους πολίτες της Κρήτης ένα αίσθημα ασφαλείας και εμπιστοσύνης σε όλα τα ευαίσθητα και πολύ σημαντικά ζητήματα που διαχειρίζονται οι Λιμενικές Αρχές της Κρήτης».

Κλείνοντας ευχαρίστησε από καρδιάς την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα τον Αρχηγό καθώς και τις κεντρικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου «για την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή που μας παρέχουν».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ