Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες καταστροφής στο Δήμο Πλατανιά ο οποίος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δέχεται έντονα καιρικά φαινόμενα. Πέρα από τα προβλήματα, όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, στην γέφυρα του Αλικιανού στην οποία γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει, πρωτοφανείς είναι και οι εικόνες στα χωριά, Σκινές, Φουρνές, Μεσκλά τα οποία έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει ενώ οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.

Αναλυτικότερα, στα Μεσκλά ο χείμαρρος μπήκε μέσα σε δύο σπίτια ενώ ο δρόμος προς το χωριό παραμένει κλειστός καθώς είναι αδύνατη η πρόσβασή του. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει αίτημα προς την ΕΜΑΚ ώστε να έρθει για την διάσωση των πολιτών που είναι στα σπίτια.

Το βουνό στο ύψος του φούρνου Περάκη ανάμεσα σε Αλικιανό και Φουρνέ έπεσε ενώ επίσης έχει πέσει και ένας τεράστιος πλάτανος στη μέση του δρόμου και γίνετια προσπάθεια απομακρυνσής του.
Κλειστή παραμένει και η γέφυρα στον Φουρνέ καθώς η διάβασή της είναι επικίνδυνη ενώ έχει τεθεί απαγόρευση κίνησης οχημάτων προς το Ορθούνι και τα Καράνου.

Το νερό στον δρόμο Φουρνές – Σκινές φτάνει τους 50 πόντους σε μια απόστασή 500 μέτρων ενώ ο Κερίτης στις εκβολές του υπερχείλισε μέσα στον Πλατανιά.

Κομμάτι του δρόμου που εφάπτεται με την γέφυρα του Αλικιανού, υπέστη καθίζηση το πρωί της Δευτέρας λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης. Αυτή την στιγμή γίνεται προσπάθεια στήριξης στο σημείο της καθίζησης με τεράστιους ογκόλιθους. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στη γέφυρα πολίτες με Ι.Χ. αυτοκίνητα το πρωί της Δευτέρας περνούσαν κανονικά.

Την ίδια ώρα, στα σημεία της γέφυρας που τα συνεργεία δεν είχαν προλάβει να ρίξουν τσιμέντο το νερό υποσκάπτει τα θεμέλια της.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο ποταμός Κερίτης, έχει επεκταθεί τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα ανατολικά περνώντας μέσα από καλλιέργειες ενώ λόγω της έντασης του νερού που “κατατρώει” τμήμα της όχθης και απειλεί δύο κατοικίες.

Παράλληλα, συνεργείο της ΔΕΥΑΒΑ κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να κάνει τις απαραίτητες εργασίες ώστε να επανέλθει η υδροδότηση στην περιοχή του Αλικιανού.