Συνεχίζονται οι αγώνες για τα μεγάλα αγόρια του τένις του ΑΟ Λατώ

Συνεχίζονται τα ταξίδια και οι αγώνες για τα μεγάλα αγόρια του Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου.

Ο Νίκος Σφυράκης συμμετείχε στο τουρνουά FOCUS tennis academy Open 2019 στα πλαίσια του Tennis Europe, στη κατηγορία U16, που έγινε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ξεκίνησε την προσπάθεια του από το προκριματικό ταμπλό αντιμετωπίζοντας στον πρώτο αγώνα τον Ισπανό Pedro CARO ACCINO ROCA που κατάφερε, μετά από ένα δυνατό αγώνα, να νικήσει στο τρίτο σετ με σκορ 6-1, 4-6,7-5 . Στο δεύτερο γύρο αντιμετώπισε το Ρουμάνο Alexander PANTELIC από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 6-3, 6-3. Με τον αντίπαλο του στα μονά συμμάχησε στο κυρίως ταμπλό των διπλών αντιμετωπίζοντας τους γιγαντόσωμους Ολλανδούς Max Jan ADRIAANSE και Jacco ARENDS, τους οποίους κοίταξαν στα μάτια και έχασαν δύσκολα με 7-5, 6-4.
Για την 9η εβδομάδα του αγωνιστικού προγράμματος της ΕΦΟΑ, οι Νίκος Σφυράκης, Μάνος Χαμηλάκης και Γιάννης Αλεξανδρίδης, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο Εθνικό Πρωτάθλημα επιπέδου 1, στη κατηγορία U18. Οι δύο τελευταίοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους από το προκριματικό ταμπλό, όπου μετά από συνεχείς αποχωρήσεις και προσελεύσεις (alternates) δεν κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα των seeded παικτών καταλαμβάνοντας την ένατη ο Μάνος και τη δέκατη θέση ο Γιάννης του ταμπλό. Στη κλήρωση που ακολούθησε ο Γιάννης κληρώθηκε με το Νο 1 του ταμπλό Δεδούση Δημήτρη του Ο.Α. Μαγνησίας από τον οποίο ηττήθηκε 6-3, 6-1 και ο Μάνος κληρώθηκε με το Νο 2 του ταμπλό Αδαλόγλου Αχιλλέα του ΓΑΣ Καράτε Ερμής από τον οποίο έχασε με 6-1, 6-1. Την επόμενη ημέρα του κυρίως ταμπλό, ο Χαμηλάκης κατάφερε να πάρει τη μία θέση Lucky Looser που προέκυψε. Κληρώθηκε με τον Λάμπρου Δημήτρη του ΑΣΕ Θησέας Αγίου Δημητρίου από τον οποίο έχασε δύσκολα 6-3, 6-4. Ο Νίκος Σφυράκης είχε δύσκολη κλήρωση απέναντι στον Μπαλάφα Παύλο – Λουίς του ΑΣΑ Λάρισας, Νο 3 του ταμπλό και νικητή του προηγούμενο αντίστοιχου τουρνουά που είχε γίνει στην Αθήνα. Ηττήθηκε 6-0, 6-0.
Στα διπλά Αλεξανδρίδης και Χαμηλάκης κατάφεραν να καταλάβουν την τελευταία θέση του κυρίως ταμπλό. Βρέθηκαν αντίπαλοι με τους Αντωνιάδη Ιάσονα του ΟΑ Λιτόχωρου και Τσάμογλου Γεώργιο του Λαρισαϊκού ΟΑ.

Οι αθλητές μας δεν κατάφεραν να πιάσουν καλή απόδοση, ειδικά στο πρώτο σετ και ηττήθηκαν 6-0, 6-3. Ο Νίκος Σφυράκης με συμπαίκτη τον Δεδούση Δημήτρη του Ο.Α. Μαγνησίας, έπαιξαν με τους Ματσαρίδη Βασίλη και Παυλίδη Θεοδόση του ΑΣΑ Πανοράματος Πυλαίας. Μετά από ένα σκληρό και αμφίρροπο αγώνα, ηττήθηκαν στο super tie break, με σκορ 6-4, 4-6, 11-9.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται για τους αθλητές του Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου το επόμενο σαββατοκύριακο που θα διεξαχθεί το αναβληθέν λόγω κακοκαιρίας Ε3 στις εγκαταστάσεις του ΟΑ Ρεθύμνου και του ΟΑ Σούδας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟ ΛΑΤΩ