Άγνωστο ακόμα πότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οργανωμένα οι παραλίες του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ασαφής παραμένει ο ακριβής χρόνος που θα ξεκινήσει φέτος η οργανωμένη λειτουργία των παραλιών που διαχειρίζεται η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία, εξαιτίας και της ασάφειας του χρόνου έγκρισης από το ΑΣΕΠ (Υπουργείο Εσωτερικών) του προσωπικού που έχει ζητηθεί για το σκοπό αυτό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της  ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης στην τελευταία συνεδρίαση, φέτος δεν πρόκειται να επαναληφθεί η περυσινή πρακτική, όταν λόγω της μεγάλης καθυστέρησης και προκειμένου να μη χάσει η ΔΑΕΑΝ έσοδα από την κίνηση και χρήση των ξαπλώστρων και ομπρελών που είχαν τοποθετήσει για να εξυπηρετηθούν οι λουόμενοι, μετέβαιναν στις παραλίες ο πρόεδρος, μέλη του Δ.Σ. ή ετεροαπασχολούμενο προσωπικό και εισέπρατταν τα σχετικά τέλη κόβοντας αποδείξεις στους χρήστες… Η ΔΑΕΑΝ θα ανοίξει μόνο τις παραλίες για τις οποίες θα διαθέτει και το αντίστοιχο προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Η ΔΑΕΑΝ έχει ζητήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, μόλις άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, την έγκριση πρόσληψης πάνω από 30 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (καθαρισμός, μονοπάτια, παραλίες, γραφείο πληροφοριών). Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νεώτερο και όπως εκτιμάται δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε την εβδομάδα αυτή.

Εν τω μεταξύ, έντονος είναι ο προβληματισμός του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ για τους κρίσιμους χρόνους και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν ενόψει των πολλαπλών εκλογών, αφού όπως ορίζει ο νόμος, οι προσλήψεις παγώνουν ένα μήνα πριν την ημερομηνία εκλογών…

Εάν δεν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ εξαίρεσης για κάποιες περιπτώσεις προσλήψεων, τότε μέχρι τις 26 Απριλίου πρέπει η ΔΑΕΑΝ να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες των προσλήψεων.

Η πρόσληψη δύο ατόμων με 8μηνες συμβάσεις εγκρίθηκε πρόσφατα και θα απασχοληθούν στην καθαριότητα της μαρίνας και των τουαλετών του Αλμυρού και του λιμανιού. Αλλά αυτά είχαν ζητηθεί από 1η Νοεμβρίου 2018 και από τότε χρειάστηκε κοπιώδης προσπάθεια με συνεχείς οχλήσεις και τηλέφωνα από τη Δημοτική Εταιρεία προς το ΑΣΕΠ, μέχρι που μετέβη ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ στο ΑΣΕΠ για να πιέσει και να καταφέρει να λάβει την έγκριση «χέρι με χέρι»..! Ήδη οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν αιτήσεις και εκφράζεται η ελπίδα ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει γίνει η επιλογή για τις δύο αυτές προσλήψεις.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ