Παρακολούθησα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό και το έργο της απερχόμενης Δημοτικής αρχής. Πρόκειται για μια κορυφαία θεσμική λειτουργία του Δήμου μας και όφειλε να είναι μια ανοιχτή, Δημοκρατική διαδικασία,παρουσία των φορέων του Δήμου και των πολιτών και να υπάρξει ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος ώστε να αποτιμηθεί το έργο και η παρουσία του Δήμου τα τελευταία πέντε χρόνια!

Η Δημοτική μας αρχή περιόρισε την όλη διαδικασία στα όρια του Δημοτικού Συμβουλίου και αρνήθηκε τον λόγο σε πολίτες. Ζήτησα και πήρα το λόγο τελικά μετά από συζήτηση, «σαν χάρη φάνηκε» με νέα πρόταση του προεδρείου

Ο απολογισμός υπήρξε πολιτικά ελλειμματικός, με λογιστικές προσεγγίσεις και ανύπαρκτο έργο. Αυτό πια είναι εμφανές σε κάθε πολίτη!

Μίζερες αναφορές σε όλα τα θέματα, με κάθε είδους δικαιολογίες – πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε – έλλειψη παρουσίας του Δήμου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, απουσία προγραμμάτων και υποδομών σε θέματα παιδείας, κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, αθλητισμού, πολιτισμού και υγείας, η καθημερινότητα των ανθρώπων στα χωριά και τις πόλεις, το παραθαλάσσιο μέτωπο και η ενδοχώρα, το τουριστικό προϊόν και η τοπική οικονομία , το άνοιγμα του τόπου στο Πανεπιστήμιο κ.ά.

Η θεσμική λειτουργία του Δήμου και η ενίσχυση της τοπικής Δημοκρατίαςπροϋποθέτουν την συμμετοχή και την ενεργό παρουσία των Δημοτών. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ο τελευταίος απολογισμός μιας Δημοτικής αρχής που έχει κρατήσει τον τόπο σε στασιμότητα και οπισθοχώρηση!

Θέλουμε ένα καλύτερο τόπο και μας αξίζει!

Νίκος Κοκκίνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ;ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ;
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. ΜΕ ΙΚΑΝΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΜΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΒΡΥΣΗ ΜΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ…
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ». ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΕΥΛΟΓΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΝΤΑΙ.
  ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΑΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ.
  ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΡΟΠΟ, ΘΑ ΔΗΛΩΝΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
  ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΕΣ, ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΛΙΩΝ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Η ΑΛΛΑ. ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ .
  ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ Ο ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ…

 2. Θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα ή ένα Blog όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να καταθέτουν ερωτήματα , προβληματισμούς, να ενημερώνουν για τα προβλήματα σχετικά με την καθημερινότητά τους και να προβάλλουν τις προτάσεις τους.

  • Έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε τις απόψεις των πολιτών, όπως κάνουμε άλλωστε όλα τα χρόνια.

 3. “αρνήθηκε τον λόγο σε πολίτες”. Τι άλλο να πούμε; Με αυτο το δημαρχο και το παρεακι του νομιζαμε ωρες ωρες οτι ξαναγυρισαμε στην 7ετια. Κανενα προβλημα ή αποψη πολιτη δεν γινεται σεβαστη, απλα αποφασιζουν-διαταζουν-καταστρεφουν. Ο επομενος οτι παρανομιες ή νομοτυπες (συνειδητα χρησιμοποιω τον ορο νομοτυπος) κακοδιαχειρησεις βρει θα τις στειλει στον εισαγγελεα, θα τους βγαλει στα μανταλακια ή θα τα βάλει κατω απο το χαλακι;

  • Eνδεικτικη ήταν και η στάση του δημάρχου σε κριτική που δέχτηκε από υποψηφιο το καρναβαλι στον Αγιο Νικόλαο. Με επιθετικους λόγους που απότυπώθηκαν και στο βίντεο για τον απολογισμο του Καρναβαλιού, λεει να προσέχουν τις εκφράσεις τους οι υποψήφιοι, να κοιταχτουν στον καθρέφτη… κι ότι δεν έχουν δικαιώματα κριτικής όσοι δεν διαμένουν στον τόπο και ζητούν ψήφο;;;;; και άλλα απαράδεκτα… Αυτές οι δηλώσεις ενσαρκώνουν τι σημαίνει το ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΤΗΝ Πόλη??? Ήμαρτον!!!

 4. H πρόταση δημιουργίας BLOG αφορούσε στον Υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Κοκκίνη.
  Ως προς την anatolh on line, βρίσκουμε την προσπάθεια ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ. Θα μας διευκολύνατε όμως περισσότερο αν υπήρχε κάποιο MENU ANAΓΝΩΣΤΩΝ , αντίστοιχο με το βήμα των αναγνωστών της έντυπης Ανατολής, όπου θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε και φωτογραφίες.
  π.χ. το παρκάκι πίσω από τον Βασιλόπουλο , βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση, πολλά δέντρα έχουν ξεραθεί, τα αγριόχορτα έχουν θεριέψει κτλ.
  1. Θέλω να ενημερώσω κάποιον δημοσιογράφο σας, μέσω της anatolh.com . Τώρα υπάρχει η δυνατότητα;
  2. θέλω να γράψω ένα άρθρο πρωτότυπο για το παραπάνω θέματα με φωτογραφία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σχολίων από κάτω. Υπάρχει η δυνατότητα;
  Επιπλέον η παρεμβολή ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ανάμεσα στο άρθρο και στα σχόλια δυσχεραίνει τη σύνδεση και δρα κάπως αποπροσανατολιστικά .
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Στην ηλεκτρονική έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ υπάρχει η κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ.
   Με ένα email, όπως γίνεται και τώρα, μπορεί όποιος θέλει να μας ενημερώνει για τα προβλήματα και με ένα τηλέφωνο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του.
   Μπορείτε να στείλετε το άρθρο που θέλετε και δημοσιεύεται εφόσον δεν έχει υβριστικό περιεχόμενο.
   Για την παρεμβολή των σχετικών άρθρων θα το εξετάσουμε

Comments are closed.