Σε διεθνές τουρνουά τένις συμμετείχε με επιτυχία ο Νίκος Σφυράκης

Συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις και την ανοδική του αγωνιστική πορεία ο Νίκος Σφυράκης, ο οποίος συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό διεθνές πρωτάθλημα «Tennis Europe» G1-2-3 στην Αττάλεια της Μικράς Ασίας για αθλητές ηλικίας 16 ετών και στην 2η κατηγορία επιπέδου από τις τρεις που υπήρχαν.

Ο Αγιονικολιώτης τενίστας έχει δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια σε ψηλούς ρυθμούς και θέλησε να διαπιστώσει το επίπεδο δουλειάς του μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυνατό ευρωπαϊκό τουρνουά. Ταξιδεύοντας στα παράλια της Μικράς Ασίας και την Αττάλεια, έβγαλε μέσα στο γήπεδο αυτό που όλοι περίμεναν, το βελτιωμένο επίπεδο και το πολύ καλό τεχνικό του κομμάτι κερδίζοντας δύο τούρκους αθλητές, έναν στον προκριματικό, όπου εκεί δεν υπάρχουν διακρίσεις με όλους τους υποψήφιους να είναι μαζί. Γι’ αυτό η πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του πρωταθλήματος απέναντι στον Ταν Ερεν Αικατς, χαρακτηρίστηκε σημαντικό βήμα για τον Νίκο Σφυράκη. Στο κυρίως ταμπλό μπήκε μαζί με άλλους τρεις πολύ καλούς Έλληνες αθλητές τους Γιάννη Σταμούλο, Βασίλη Βολτυράκη και Βαγγέλη Κυπριώτη, ο τελευταίος μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στον Ερίκ Αρτουνιάν από την Λευκορωσία, τον οποίο κέρδισε στον τελικό.

Ο Αγιονικολιώτης αθλητής έβγαλε χαρακτήρα σε μια κατηγορία που αγωνίζεται για πρώτη φορά με μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους μιας και το συντριπτικό κομμάτι τους ήταν 16 ετών με ελάχιστες εξαιρέσεις μικρότερων. Μια από αυτές ήταν ο Νίκος Σφυράκης που στον προκριματικό της έκανε μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον τούρκο Ταν Ερεν Αικατς, κάνοντας τη δύσκολη δουλειά στο πρώτο σετ το οποίο πήρε 6-3 και με σωστή διαχείριση στο 2ο και με ψηλό δείκτη τεχνικής το κατέκτησε εύκολα 6-0. Έτσι το καθοριστικό παιχνίδι που έφερε τον Αγιονικολιώτη τενίστα στο κυρίως ταμπλό στέφθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή και την επόμενη ημέρα έπαιξε στα διπλά συμπαίκτης με τον Φιλιμπερτ από την Αυστραλία γνωρίζοντας την ήττα από τους Σουλειμάν Γκουρσού(Τουρκία)/Σεγιέτ Αμιχορσέιν(Ιράν).

Την Τρίτη αγωνίστηκε ξανά στο βασικό του αντικείμενο, τα μονά και εκεί έπρεπε να κάνει μια ακόμα υπέρβαση για να περάσει στην φάση των «16», κόντρα στο εμπειρότερο –από διεθνείς διοργανώσεις-Αρντάν Γκουρτεγκιν από την Τουρκία. Ο Νίκος Σφυράκης έκανε ώριμο παιχνίδι και όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις με απίστευτη ψυχραιμία πήρε το 1ο καθοριστικό σετ στα σημεία 6-4 και έκανε το άλμα για την πρόκριση. Το 2ο σετ δεν εξελίχθηκε όπως το πρώτο με τον Νίκο Σφυράκη να έχει αέρα και καλή ψυχολογία κερδίζοντας 6-1 και παίρνοντας την πρόκριση στους «16» βρίσκοντας μπροστά του το νούμερο «3» της κατάταξης Ντιμίτρι Ιερόκχιν Ουκρανία από τον οποίο ηττήθηκε 6-3, 6-1.