Το προσωπικό του ΓΝΑΝ εξέθεσε στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα και τις αγωνίες του (βίντεο)

Τα προβλήματα, τις αγωνίες του για την επίλυσή τους και τις προτάσεις του εξέφρασε και κατέθεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό που επισκέφθηκε το ίδρυμα το μεσημέρι του Σαββάτου μαζί με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομάτη και τη Διοικήτρια του ΓΝΑΝ Μαρία Σπινθούρη.

Το Σωματείο των Εργαζομένων και επικεφαλής Ιατρικών και Νοσηλευτικών Τμημάτων του ΓΝΑΝ μετέφεραν στον κ. Ξανθό το θέμα της ανάγκης των μόνιμων προσλήψεων και όλα όσα τους απασχολούν, που από την πλευρά του οριοθέτησε τις προτεραιότητες του Υπουργείου αναφορικά με το πλάνο για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που θα γίνουν εντός του 2019 (1.000 περίπου γιατρών ενώ οι υπόλοιπες θα αφορούν σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων).

Η κ. Μαυρομάτη τόνισε μεταξύ άλλων πως «για τα Νοσοκομεία του Λασιθίου από εκεί που ήταν σε αποδόμηση και με μεγάλη ανασφάλεια για τον κόσμο, αυτή τη στιγμή όχι απλά έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση αλλά δημιουργούνται και καινούργιες μονάδες και υπηρεσίες».

(Αναλυτικά οι δηλώσεις των κ.κ. Ξανθού και Μαυρομάτη από το 10:13 του βίντεο και μετά)

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ