Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού

Κ. Μητσοτάκης: “Στις 26/5 στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής”

«Αξίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ήταν το κεντρικό μήνυμα στην εκδήλωση της ΝΔ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η βραδιά ανήκει σε 42 εξαιρετικούς ανθρώπους και χαρακτήρισε καταπληκτικό το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Η σημερινή ημέρα είναι συμβολική διότι σε 42 ημέρες από σήμερα, στις 26 Μαΐου, η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από 4 χρόνια με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος σημειώνοντας πως καθένας και καθεμιά συμβολίζει και κάτι ξεχωριστό.

Συγκεκριμένα είπε πως «υπάρχουν έμπειρα, μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έμπειρη ευρωομάδα και παλιοί αγωνιστές αλλά και νέοι άνθρωποι που έκαναν για πρώτη φορά το τολμηρό βήμα να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο».

Είπε επίσης ότι πρόκειται για ανθρώπους με ποιότητα και αυτό είναι που κάνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ να ξεχωρίζει σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων.

«Όλοι αγωνιστήκατε σκληρά για να φτάσετε εδώ. Κάποιοι όμως περισσότερο από άλλους κα αποδείξατε πως όταν υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν εμπόδια», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπενθύμισε ότι στις 28 Μαΐου συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο την πράξη προσχώρησης της χώρας στην ΕΟΚ και άνοιξε την πόρτα της Ελλάδος στην Ευρώπη.

«Ασφάλισε τη χώρα στο αγκυροβόλιο της Ευρώπης πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη και εξηγώντας στους Έλληνες τη σημασία αυτής της κορυφαίας επιλογής. Από τότε έγιναν πολλά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε την πόρτα στο ενιαίο νόμισμα, η ΝΔ είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη αλλά και η παράταξη που πριν από 4 χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κληθήκαμε με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κάνουμε μια εθνική επιλογή βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από το συμφέρον του κόμματος», πρόσθεσε ενώ υπογράμμισε ότι τώρα ανοίγεται ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις σε μια Ευρώπη που απειλείται από της δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ. Η ΝΔ είναι κεντρικός πυλώνας του ΕΛΚ το οποίο θα είναι νικητής και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι να ψάχνουμε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε χωρίς ταυτότητα», είπε ενώ τόνισε πως η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

«Είναι τόσο ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ που ξεκινά την καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα στις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και πιο ποιοτική ευρωομάδα.

Και τόνισε: «Η μάχη τελικά είναι όμως για τη φανέλα, είναι για τη ΝΔ. Γιατί εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου το μήνυμα προς όλους πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από 4 χρόνια χαμένων ευκαιριών, απαισιοδοξίας, που όλο και περισσότερα νέα παιδιά βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια καινούργια αρχή».

Και συνέχισε: «Εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα. Δεν ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο β’ ημίχρονο. Θα το κάνουμε γιατί είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αλλά το αποτέλεσμα του α’ ημιχρόνου πρέπει να είναι τέτοιο που να μην αφήνει αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι «κάποιοι είχαν πει ‘ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’» και σημείωσε: «Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας μας».

Παράλληλα απευθύνθηκε στους νέους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις εκλογές και ανέφερε: «Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Στη αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο με δήλωση του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και με μηνύματα του σημερινού προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι από το 2015 οι Έλληνες δεν έχουν ξαναψηφίσει και ενώ «είχε ο Τσίπρας τη μεγάλη ευκαιρία 4 χρόνων για δημιουργία, δυστυχώς πήγαμε πίσω».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι κάποιοι πιστεύουν πολλές φορές ψέματα χωρίς να τα φιλτράρουν και σε συνδυασμό με αυτούς που απέχουν, δημιούργησαν μια τεχνητή πλειοψηφία. Επ’ αυτού υπενθύμισε ότι το 2009 κάποιοι πίστεψαν αυτούς που έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και το 2015 εκείνους που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια.

«Αν ήταν να σκίσουμε τα μνημόνια και αν όντως υπήρχαν λεφτά γιατί να μην το λέγαμε εμείς; Τόσο μαζοχιστές είμαστε;», ρώτησε με νόημα και πρόσθεσε: «Εξοργίζομαι με εκείνους που πιστεύουν τους ψεύτες και μετά λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είστε ίδιοι και λέτε ψέματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και η ΝΔ θα λέει πάντα την αλήθεια. Απαιτούμε από το εκλογικό σώμα να φιλτράρει και να ξέρει ποιος του λέει αλήθεια ή ψέματα», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επίσης για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται τόνισε: «Το θέμα είναι να καταγράψουμε μια μεγάλη νίκη που θα καταγράφει τη δυναμική μας για τις εθνικές εκλογές, αν δεν έχουν γίνει μέχρι τότε. Θέλουμε δήμαρχο Μπακογιάννη, περιφερειάρχη Πατούλη και μεγάλη δύναμη στο ευρωψηφοδέλτιο ώστε μετά να βγάλουμε ένα δυνατό πρωθυπουργό και όλοι θα έχουμε τις ίδιες αρχές και αξίες».

Και σημείωσε: «Ανεξάρτητα από τους σταυρούς, να ψηφίσουμε ΝΔ. Η μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ, για να είμαστε αύριο κυβέρνηση. Αυτό που θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις είναι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης».

«Όλοι πάμε μαζί με μπροστάρη τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Είχαν προηγηθεί ομιλίες όλων των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Όλοι έκαναν τοποθετήσεις του ενός λεπτού, όσο ακριβώς θα έχουν δικαίωμα να μιλούν στο ευρωκοινοβούλιο όπως εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη η οποία παρουσίασε την εκδήλωση.

Τελευταίος μίλησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του κόμματος.

Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ είναι οι εξής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Αμέτ Ογλού, Γιώργος Αμυράς, Γιάννης Ανδρουλάκης, Τόνια Αράχωβα, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Λευτέρης Βαρουξής, ‘Αγης Βερούτης, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Νίκος Γιαννής, Καλυψώ Γούλα, Κωνσταντίνος Δέρβος, Τέτα Διαμαντοπούλου, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Σταύρος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Μανώλης Μαυρομάτης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πάϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Νίκη Τζαβέλλα, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Άκης Τσελέντης, Βίκυ Φλέσσα.

Η παρουσίαση των 42 υποψηφίων

Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξεκίνησε το ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο παρουσίασε κορυφαίες στιγμές που καθιέρωσαν την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το βίντεο αυτό ξεκίνησε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Κεντρικά μηνύματα του βίντεο ήταν η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επένδυση στην πραγματική οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην αίθουσα του Νέου Κόσμου στις 6:30 μμ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών από την εκπρόσωπο του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη.

Είκοσι από τους 42 υποψηφίους διεκδικούν για πρώτη φορά την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist