«Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία των δημοτών μας, ζητάμε ξανά, την εντολή τους ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας». Ετσι ολοκλήρωσε τη σημερινή ομιλία του στο ΡΕΞ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός – υποψήφιος και στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαϊου, διεκδικώντας την επανεκλογή του. Ο κ. Ζερβός παρουσίασε την πολιτική διακήρυξη του συνδυασμού του «Δικαίωμα στην πόλη», παρουσία υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πολύ κόσμου, δίνοντας το στίγμα της επόμενης τετραετίας εφόσον, επανεκλεγεί στο τιμόνι του Δήμου Αγίου Νικολάου.

«Ο χρόνος δεν μας περιμένει. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι αρκετά αλλά γνωστά. Οι ευκαιρίες υπαρκτές, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις μεγάλες. Η γνώση, η θέληση και η εμπειρία υπάρχουν.

Σας ζητούμε, όλοι μαζί, να βάλουμε το Δήμο Αγίου Νικολάου στην θέση που του αξίζει, ακόμα ψηλότερα. Γνωρίζουμε καλά ότι ο ολοκληρωμένος, και με όραμα,  σχεδιασμός απαιτεί βάθος χρόνου για την υλοποίησή του, που ασφαλώς ξεπερνά την μία Δημοτική περίοδο. Και ο σχεδιασμός μας έχει γίνει για μεγάλο βάθος χρόνου και όχι κοντόφθαλμα μόνο για το σήμερα. Το αύριο και το μεθαύριο πρέπει να είναι ο στόχος. Η βάση, το σήμερα», τόνισε ο κ. Ζερβός.

«Ο συνδυασμός «Δικαίωμα στην πόλη» έδωσε το παρών, στα κοινά μας πράγματα, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (2014) .

Πολίτες με όρεξη και διάθεση προσφοράς  για τον τόπο – συνδυάζοντας την εμπειρία όσων  κατά το παρελθόν είχαν συμμετάσχει με την ιδιότητα του αιρετού στην τοπική αυτό-διοίκηση – με την αρωγή και τις φρέσκιες ιδέες καταξιωμένων νέων ανθρώπων, δημιουργήσαμε μια δυνατή δημοτική ομάδα, η οποία αφήνοντας στην άκρη κομματικές «ταμπέλες»  και στείρους τοπικισμούς,  αφοσιώθηκε επί της ουσίας με τα ζητήματα του Δήμου Αγίου Νικολάου συνολικά, με όραμα, χωρίς να παρεκκλίνει έως σήμερα, από τις αρχικές της θέσεις και τους προγραμματικούς της στόχους.

Στο προοίμιο της διακήρυξης μας το 2014 τονίζαμε: «Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και κατοίκους του Δήμου Αγίου Νικολάου ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα συμπολιτών που θα διέπεται από συλλογικότητα και θα είναι απαγκιστρωμένη από τον ασφυκτικό κομματισμό του παρελθόντος. Με διαφορετικές αφετηρίες και απόψεις αλλά με κοινό όραμα και στόχο να πετύχουμε την επανεκκίνηση του Δήμου μας μέσα από την επαναλειτουργία της κοινωνίας, την ενεργοποίηση των πολιτών και τη δίκαιη διοίκηση».

Προετοιμαστήκαμε επαρκώς για να κάνουμε πράξη το όραμά μας!  Δουλέψαμε πολύ, με όρεξη, με πρόγραμμα, με επιμονή, καταθέτοντας καινούργιες προτάσεις, έχοντας σαφείς στόχους και διάθεση προσφοράς. Όλοι μαζί ! Χωρίς διαχωριστικές γραμμές και στεγανά. Με γνώμονα το κοινό καλό και στόχευση την χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες από τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Ζερβός.

Στη συνέχεια ανέλυσε κατά τομέα τα επιτεύγματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αναλύοντας τους στόχους που μπήκαν, όσα έχουν υλοποιηθεί και όσα δρομολογήθηκαν την τρέχουσα πενταετία που τελειώνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ