Η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδι­κού εορτασμού των Εθνικών αγώνων και της Εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, εορτάστηκε σήμερα στον Άγιο Νικόλαο.

Μετά την Δοξολογία που εψάλη στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, η Μαρία Σεργάκη, τέως προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Νομού Λασιθίου, πραγματοποίησε ομιλία κάνοντας αναφορά στους εθνικούς αγώνες και στην εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκπρόσωπο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τους Συνδέσμους Εφέδρων Αξιωματικών και Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Αναπηρικές, Εφεδροπολεμιστι­κές και Αντιστασιακές Οργανώσεις, τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας και αναπλ. διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου.

Ν.Σ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. όπως ανέφερε και ο εκφωνητής… από 7/5/19 δεν υπάρχει πλέον το ΤΕΙ Κρήτης, αλλά το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο!!!

Comments are closed.