Το φαράγγι της Σαρακίνας, κοντά στους Μύθους Ιεράπετρας, είναι ένα από τα πιο όμορφα της Κρήτης. Φέτος είναι ακόμα πιο όμορφο και εντυπωσιακό καθώς, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, έχει πάρα πολύ νερό.

Δυστυχώς, αυτό το θαύμα της φύσεως, δεν είναι προσβάσιμο καθώς η ορμή του νερού έχει αλλάξει τα βράχια στην κοίτη. Είναι κρίμα να βλέπουμε τόσους πολλούς επισκέπτες να εισέρχονται στο μοναδικό αυτό φαράγγι και να μην μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο από 20 λεπτά της ώρας.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Είναι απαραίτητη μια παρέμβαση, με την τοποθέτηση σχοινιού ή ενός είδους σκάλας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε… χωρίς να γνωρίζουμε σήμερα αν απαιτούνται και άλλες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του φαραγγιού.

Δυσκολία υπάρχει και στην είσοδο του φαραγγιού καθώς, ένα κομμάτι ξύλου που βοηθούσε την προσπέλαση έχει φύγει και θα πρέπει οι επισκέπτες να κάνουν ισορροπία επάνω σε δυο σωλήνες για να μπορέσουν να προχωρήσουν. Αν κάποιος έχει υψοφοβία είναι αδύνατον να περάσει.

Είδαμε πολλούς επισκέπτες να αποχωρούν γοητευμένοι από το θέαμα του ορμητικού νερού και απογοητευμένοι από την αδυναμία εξερεύνησης του φαραγγιού.

Καλούμε το Δήμο της Ιεράπετρας και την Τ.Κ. Μύθων να κάνουν άμεσα ό,τι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. Το φαράγγι της Σαρακίνας έχει πολυδιαφημιστεί και γι’ αυτό έχει πάρα πολλούς επισκέπτες. Τα αρνητικά σχόλια μόνο κακό κάνουν στον τουρισμό μας.
ΛΕΩΝ.Κ.