Στον απόηχο των ευρωεκλογών και εν αναμονή των εθνικών εκλογών, οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν και σήμερα στις κάλπες για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις «μάχες», στις περισσότερες περιπτώσεις, να αναμένονται αμφίρροπες.

Με τις αλλαγές που έφερε ο «Κλεισθένης», τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν επιλέγουμε ποιον από τους δύο πρώτους συνδυασμούς θα διοικήσει την περιφέρεια ή τον δήμο, καθώς η δύναμη σε έδρες κρίνεται πλέον για όλους από τον α΄ γύρο. Πλέον, στις περιπτώσεις που κανένας συνδυασμός την πρώτη Κυριακή δεν κατόρθωσε να λάβει σε ψήφους πάνω από 50%, εκλέγουμε μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Η μάχη της κάλπης αφορά σήμερα την ανάδειξη 3 δημάρχων στο νομό Λασιθίου.

Στον Άγιο Νικόλαο η κάλπη έφερε πρώτο με 43,6% τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Αντώνη Ζερβό που θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Κοκκίνη που συγκέντρωσε ποσοστό 37,5%.

Στη Σητεία οι κύριοι Γιώργος Ζερβάκης και Νίκος Κουρουπάκης θα μονομαχήσουν για τη διεκδίκηση του Δήμου στο δεύτερο γύρο, με ποσοστά 38,7 %και 26,6 % αντίστοιχα.

Στην Ιεράπετρα οι Θεοδόσης Καλαντζάκης και Αντώνης Πετράς  είναι οι δύο πρώτοι επικεφαλής συνδυασμών με 36% και 24,4%.