Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Δημιουργίας και Δράσης «Τα Παιδία παίζει», που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας.

Περιελάμβανε πάρα πολλές δράσεις, χορευτικές, μουσικές, παιχνίδια κλπ. για όλα τα παιδιά. Ο χώρος του σχολείου πλημμύρισε από παιδιά, που έπαιξαν και διασκέδασαν.

«Η συγκεκριμένη», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Μαρία Μαρινάκη, «είναι μία εκδήλωση σχεδιασμένη κι αφιερωμένη με πολλή αγάπη στα παιδιά, που έχουν ανάγκη να παίζουν, να δημιουργούν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Είναι ένας θεσμός που σκορπά χαρά και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν πολύ αξιόλογες δράσεις, που προσφέρονται εθελοντικά από τοπικούς φορείς, συλλόγους, οργανώσεις και ιδιώτες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς αφήνοντας το δικό τους ξεχωριστό στίγμα».

Μεταξύ άλλων στις δράσεις συνέβαλαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας, ο Ναυτικός Όμιλος, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, η Νίκη Σητείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σητείας, οι Εθελοντές Θαλάσσιας Χελώνας, το Creta Cosmetics, η Χρυσή Ηλιαχτίδα, η Σχολή Παραδοσιακών Χορών Λίτσας Βεζυράκη, το Πολιτιστικό Εργαστήριο Δίκτυννα, το Κέντρο Μελέτης Κουκουβάγια, η Σχολή Χορού Bailla, η ΕΔΕΑΚ, ο ΕΕΣ Σητείας, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της πόλης, οι Εθελοντές του Συλλόγου Ελπίδα (Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών) και ο DJ MacGregor (Ματθαίος Μαρκάκης).

Τα παιδιά επιδόθηκαν σε παιχνίδια με το νερό, συμμετείχαν στα «Παιχνίδια του κόσμου», ενημερώθηκαν κι ήρθαν σε επαφή με τα θαλάσσια σπορ, ενημερώθηκαν για την σωστή διατροφή, έπαιξαν συλλογικά παιχνίδια, χόρεψαν, δημιούργησαν παραδοσιακά όργανα και ενημερώθηκαν για τις παραδοσιακές στολές (όπως και οι μεγάλοι στην πορεία) και γενικότερα πέρασαν πολύ όμορφα.

Η κ. Μαρινάκη ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, τα καταστήματα της πόλης, τα ΜΜΕ, και πάνω από όλα όλους τους γονείς που στηρίζουν κάθε εκδήλωση του Συλλόγου κι αποτελούν «την ψυχή της εκδήλωσης», όπως σημείωσε. Ευχήθηκε επίσης σε όλους καλό καλοκαίρι.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

 

 

Από το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Δημιουργίας και Δράσης «Τα Παιδία παίζει»