Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας χωρίς μεγάλες διακηρύξεις, λόγια και συνθήματα, αντιμετώπισε όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, δίνοντας τη δυνατότητα σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους (2.500.000 ανασφάλιστοι) να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Σε μια χώρα πτωχευμένη από τα σαράντα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δόθηκε η δυνατότητα αυτή, σε όλους τους πολίτες. Ποτέ δεν υπήρξε αντίστοιχο νομοθέτημα, ούτε σε καιρούς οικονομικά ανθηρούς, που το χρήμα έρρεε μόνο, που δεν έρρεε προς όφελος ΟΛΩΝ των πολιτών αλλά των ΟΛΙΓΩΝ.

Μέχρι σήμερα δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας δεν υπάρχει σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος ούτε και στην Αμερική.

Όλοι οι Λασιθιώτες είναι πρώτης κατηγορίας πολίτες, γιατί για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα για το υπουργείο υγείας δεν υφίστανται πολλές κατηγορίες πολιτών, αλλά μόνο μία, Η ΠΡΩΤΗ. Αυτό κατακτήθηκε με αγώνες, διεκδικήσεις των εργαζομένων και με το νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε το υπουργείο υγείας για τις δημόσιες δομές του.

Ο νομός μας με τα 4 διασυνδεόμενα νοσοκομεία, διαθέτει σήμερα 13 γιατρούς αναισθησιολόγους!!! Το ΓΝΑΝ διαθέτει 6 γιατρούς Αναισθησιολόγους (4 γιατρούς στο αναισθησιολογικό τμήμα και 2 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ))

Το να προβλέψει κανείς 3 ταυτόχρονες αναρρωτικές άδειες γιατρών του ιδίου τμήματος, δεν είναι σύνηθες, είναι όμως αντιμετωπίσιμο με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό των διασυνδεομένων νοσοκομείων του νομού. Η κακή όμως αυτή συγκυρία, που όντως δημιούργησε προσωρινό αλλά υπαρκτό πρόβλημα στο ΓΝΑΝ, δεν μας επιτρέπει να απαξιώνουμε όλες τις επιτυχίες του νοσοκομείου μας και να μιλάμε για αδιαφορία και ολιγωρία της 7ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝΑΝ.

Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν οφείλονται στην σημερινή ηγεσία του υπουργείου υγείας και της 7ης ΥΠΕ, που σίγουρα όμως θα πρέπει να καταργηθούν για να οδηγηθούμε σε ταχύρρυθμες διοικητικές διεκπεραιώσεις.

Παρ΄ όλα αυτά η διοίκηση του ΓΝΑΝ ενπρόθεσμα, νομότυπα και τηρώντας όλες τις νόμιμες προθεσμίες λειτούργησε και στο θέμα της συνταξιοδότησης του ενός γιατρού αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου μας και αντιμετώπισε άμεσα το πρόβλημα των έκτακτων χειρουργείων και με την σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των τακτικών χειρουργείων.

Εξ’ άλλου και οι επόμενες 30 προσλήψεις προσωπικού που αναμένεται άμεσα να γίνουν στα νοσοκομεία του νομού μας έρχονται να επιβεβαιώσουν τη βούληση του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, έτσι ώστε να μην ξαναδούμε ποτέ στα δημόσια νοσοκομεία ασθενείς πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Ας προστατεύσουμε τις κατακτήσεις μας!!!

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΛΕΤΣΑ

Αν. μέλος Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου-ΚΥ Διαλυνάκειο ΓΝ. Νεάπολης