Την Τετάρτη 05/06/2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γεωργίου Καρτσάκη, με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Λασιθίου, αρχικά ευχαρίστησε την κα Υφυπουργό για την κίνηση της, να προσφέρει το σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας στις οικογένειες των πεσόντων αστυνομικών, Νικόλαου Κοκολάκη και Σαράντου Σακκά, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά κρατουμένων κατά την απόδραση τους στις 08 Ιουνίου 1989 από τις Φυλακές Νεάπολης.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν σχετικά με την ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό των υπηρεσιών που αστυνομεύουν τουριστικές περιοχές του Νομού Λασιθίου και ότι παρά τις ελλείψεις σε Αστυνομικό Προσωπικό, οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, προσπαθούν και παρέχουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Ακόμα συζητήθηκαν προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό και απασχολούν έντονα τους Αστυνομικούς του Νομού καθώς επίσης και για θέματα υποδομών στις Αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού και για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στον Άγιο Νικόλαο.

Τόσο η κα Υφυπουργός όσο και ο Υπαρχηγός  με ενδιαφέρον άκουσαν τα όσα ειπώθηκαν και έδειξαν την πρόθεση τους στο να γίνει αρωγοί των προσπαθειών και των προτάσεων της Ένωσής μας καθώς επίσης η κα Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση της διαδικασίας και την γρήγορη ολοκλήρωσή της ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στον Άγιο Νικόλαο.